SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Carpus
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
TvH Motorsport
BCS Racing

Roan van de Moosdijk pakt derde podiumplaats in het EMX250 Kampioenschap in Lommel

Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team heeft in het Belgische Lommel zijn derde podiumplaats in het EMX250 Kampioenschap binnen weten te halen.

Roan van de Moosdijk pakt derde podiumplaats in het EMX250 Kampioenschap in Lommel

In de eerste manche ging het rijden niet naar wens waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde plaats. In de tweede manche streed hij in de beginfase om de koppositie maar kreeg last van opgepompte armen waardoor hij iets gas terug moest nemen en als tweede over de finish kwam.

Roan had gelijk het juiste gevoel te pakken op het zware zandcircuit en wist op zaterdagochtend in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten in zijn groep. Ook was zijn tijd sneller dan de snelste man in de andere groep waardoor hij in beide manches vanaf pole position kon vertrekken.

Ondanks dat hij als eerste een plaats achter het starthek mocht zoeken, kwam hij in de eerste manche niet super goed weg. ‘’Pas op een elfde plaats kwam ik uit de eerste ronde en ook ging het rijden niet helemaal lekker. Dit had tot gevolg dat ik verkrampt begon te rijden en last kreeg van harde onderarmen,’’ vertelt Roan. Toch kwam de crosser uit Eindhoven nog terug naar een vijfde plaats en hield hiermee zijn kansen op het eindpodium open.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij op een derde plaats door de eerste paar bochten. ‘’Het ritme zat er gelijk goed in en ik wist in de beginfase bijna de koppositie over te nemen. Helaas mislukte dit waardoor ik last kreeg van opgepompte armen. Ik moest het tempo iets laten zakken maar wist toch op een mooie tweede plaats over de finish te komen.’’ Voor Roan is deze tweede plaats zijn beste mancheresultaat in een EMX250 wedstrijd ooit.

Met een 5-2 in de manches eindigde de door WvH gevelprojecten ondersteunde rijder op een derde plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn derde podiumplaats van het seizoen. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap is van de Moosdijk opgeklommen naar een vierde plaats.

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Mel Pocock 45 Pnt
2 Maxime Renaux 45 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
4 Ken Bengtson 28 Pnt
5 Mathys Boisrame 28 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Mathys Boisrame 256 Pnt
2 Mel Pocock 254 Pnt
3 Martin Barr 220 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 193 Pnt
5 Steven Clarke 183 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
JH MX Service
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Honda
De Brug Personeel
Overveld Parts
CPJ Techniek