Van Laar Suspension
Promax Racing
HK Suspension
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

De Brug Personeel
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop
Grizzly Racing Service
MX Stage Alain Roels
Honda
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Motorworkx
Carpus
HMX Parts
Ozzo Racing

Boyd van der Voorn wint IMBA Genk

Boyd van der Voorn heeft op 7 juli met vier mancheoverwinningen de eerste IMBA-Youth MX2 wedstrijd in Genk op zijn naam geschreven.

Boyd van der Voorn wint IMBA Genk

Op het prachtige circuit in Genk (B) was Boyd oppermachtig. In de tijdtraining perste hij, op zijn Ecomaxx gestookte Yamaha, er een aantal zeer snelle ronden uit en pakte de poleposition. Op zaterdag werden de eerste twee manches verreden. Het circuit was droog en hierdoor verraderlijk glad. Boyd liet zich niet verrassen en deed solide zijn werk. Na de start van de eerste manche kwam hij als vierde uit de eerste bocht. Na de derde doorkomst reed Boyd op P2. De kopman had een gaatje geslagen maar Boyd reed in een strak tempo het gat dicht en passeerde vrij vlot de kopman. Hij sloot de manche winnend af.

 

De tweede manche was eigenlijk een kopij van de eerste. Ook nu reed Boyd geconcentreerd en sloot de manche winnend af.


Op zondag was het nog iets warmer maar de baan was prima geprepareerd. In de warming-up werd de baan verkend en de spieren wat soepeler gemaakt. Boyd nam in de derde manche de holeshot voor zijn rekening. Hij gaf zijn Yamaha YZ 125 flink de sporen en bouwde een ruime voorsprong op en werd als winnaar afgevlagd.

 

De start van de vierde manche was minder. Boyd slipte met zijn achterwiel weg en kwam als negende uit de eerste bocht. Hij liet zich niet uit het veld slaan en begon aan zijn opmars. Drie ronden voor het einde verwees Boyd de kopman naar de tweede plaats en reed de manche solide uit. De vierde overwinning was een feit.

 

De volgende IMBA-wedstrijd vindt plaats over twee weken tijdens het jeugdweekend in Berghem. Volgend weekend staat de laatste Dutch Masters tijdens de Zwarte Cross op het programma.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Austria Motors