Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
BCS Racing
TvH Motorsport
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Motorworkx
Carpus
Eilers MX Racing
Ozzo Racing

Jeremy Seewer slaat goed terug in Semarang

Het Wilvo Yamaha MXGP team was een klein beetje kleiner tijdens de dertiende wedstrijd om het FIM Motocross wereldkampioenschap in Semarang, waar dit weekend de Grand Prix van Azie werd verreden.

Jeremy Seewer slaat goed terug in Semarang

Shaun Simpson kampte de hele week met een infectie en ondanks dat hij antibiotica gebruikte, werd zijn conditie er niet beter op waardoor de beslissing is genomen om hem terug te laten reizen naar Belgie zodat hij weer 100 procent fit kan worden.

Jeremy Seewer zwaaide de vlag van het Wilvo Yamaha MXGP team en dat deed hij overtuigend op de eerste dag. Seewer pakte in de kwalificatieheat een hele goede start en pakte zelfs bijna kopstart. Hij ging gelijk het gevecht aan om de koppositie en dit liep uit op een strijd die de hele heat zou duren. Onder de brandende zon genoot het 47.000 koppige publiek met volle teugen en zagen Seewer als derde over de finish komen, op slechts vier seconden van de uiteindelijk winnaar. Dit zorgde voor een briliante start van het weekend.

Helaas kwam Jeremy Seewer in de eerste manche niet verder dan de zesde bocht. Tijdens de chaotische eerste ronde kwam er een rijder schuin voor hem langs bij het nemen van de grote triple bergop en dit zorgde voor het einde van de wedstrijd. Seewer liep hierbij geen blessures op en begon zich voor te bereiden op de tweede manche. Een goede start zorgde ervoor dat hij op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Een klein foutje koste hem een plaats waardoor hij terug viel naar een vijfde plaats maar hij weerde zich kranig en pakte zijn tweede top vijf plaats van dit seizoen. Omdat Seewer in de eerste manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een elfde plaats.

Het Wilvo Yamaha MXGP team heeft nu tijd om te herstellen want over twee weken wordt de volgende Grand Prix verreden in Loket, Tsjechie. Jeremy Seewer komt op een achtste plaats in de tussenstand naar deze wedstrijd toe.

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’Het was een positief weekend. Op zaterdag was ik derde maar in de eerste manche op zondag ging het mis toen een andere rijder voor me langs kwam op de verre triple. Gelukkig bleef ik op de motor zitten maar raakte ik op hoge snelheid een muur waardoor mijn motor zodanig beschadigd was dat ik de wedstrijd moest verlaten. Ik had geen blessures maar mijn wedstrijd zat er op. Ik was blij dat ik in de tweede manche met een goede snelheid terug kon komen. Bijna de hele wedstrijd heb ik op een vierde plaats gereden maar helaas maakte ik een kleine valpartij waardoor ik uiteindelijk vijfde werd. Ik ben hier boos om maar ik ben blij dat ik nog altijd vijfde ben geworden en dat ik geen blessure heb opgelopen bij het voorval in de eerste manche.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Honda
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Overveld Parts
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
JH MX Service
CPJ Techniek