HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
HMX Parts
BCS Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
Gremmer Constructie
Carpus

Verdraaide enkel brengt vroegtijdig einde aan GP van Indonesie voor Jago Geerts

Ben Watson zijn verzameling van vierde plaatsen groeit ieder weekend. De Kemea Yamaha MX2-rijder finishte al voor de zesde keer dit seizoen vierde.

Verdraaide enkel brengt vroegtijdig einde aan GP van Indonesie voor Jago Geerts

Ditmaal in ronde 13 van het WK, in Semarang, Indonesië. Anthony Rodriguez eindigde zesde - zijn beste resultaat ooit - na twee oerdegelijke reeksen. Jago Geerts had minder geluk. De tiener liep een enkelblessure op en moest forfait geven voor de tweede reeks.
 
Het WK motorcross reisde van het ene Indonesische eiland naar het andere. Eén week na de Grote Prijs in Pangkal Pinang (op het eiland Bangka) verplaatste het schouwspel zich naar Semarang (op het eiland Java), op een gloednieuw circuit. Een harde baan, snel en slipperig, met veel sprongen. Naast een nieuw parcours moesten de rijders ook nog opboksen tegen de brandende hitte, met temperaturen dicht tegen 40 graden. 
 
Ben Watson startte met veel overtuiging in de eerste reeks, vlak achter Jonass en Prado. De Brit kon het temp van de twee leiders echter niet volgen en reed een eenzame maar solide race op de derde plek. Anthony Rodriguez schoot ook goed weg op zijn YZ250F, in vijfde positie, maar zakte in de eerste ronde terug naar de zevende plek. De Venezolaan bleef kalm en vocht terug. Nadat hij Vaesen en Sterry had gepasseerd ontspon zich een pittig duel voor de vierde plaats met Cervellin. A Rod was duidelijk sneller er probeerde al het mogelijke om de Italiaan te passeren, maar Cervellin pareerde elke aanval. Rodriguez gaf niet op en kreeg zijn beloning: een knap passeermeneuver leverde hem een schitterende vierde plek op. Jago Geerts dook als achtste de eerste bocht in, maar verloor nog twee plaatsen en ging op het einde ook nog even tegen de grond.
 
Watson startte iets minder goed in de tweede reeks (zevende), maar reed na twee rondjes al in tweede positie. De Brit kwam dan onder grote druk te staan van Olsen. Ben sloeg de eerste aanvallen nog af, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de Deen. Watson moest tevreden zijn met de vijfde plaats, wat hem een vierde plek in de GP opleverde. Rodriguez was opnieuw bij de pinken in de start (vijfde) en schoof in de eerste ronde nog een plaatsje op. A Rod reed een heel constante wedstrijd. Alleen Watson, Olsen en Jonass waren nog in staat om hem te passeren. Geen Jago Geerts aan de start van de tweede reeks. De Belgische tiener kwam in de opwarmronde van de tweede reeks ten val en verdraaide daarbij zijn enkel opnieuw. Geerts kon amper stappen en had geen andere keuze dan forfait te geven voor die tweede reeks.
 
Watson maakte acht punten goed op Olsen, nummer drie in de WK-stand. De Brit staat nu nog maar tien puntjes achter op de Deen. Geerts blijft zevende, terwijl Rodriguez vier plaatsen opschuift, naar de 19de plek.
 
919 Ben Watson
4de in Grote Prijs
 
"Als ik puur naar het resultaat kijk en naar de punten die ik weer goedmaak in het WK, dan mag ik niet klagen. Maar over het rijden op zich ben ik best wel ontgoocheld. Voor de eerste keer sinds lang voelde ik me niet comfortabel, niet veilig op de omloop. Vorig weekend voelde ik me nog de sterkste van allemaal, dit weekend was ik vanaf de eerste sessie op de sukkel. Ik heb zelfs het gevoel dat ik die vierde plaats niet verdien, gezien de manier waarop ik reed. Ik kijk nu al uit naar Loket, een circuit dat me wel ligt."
dddddddddddddd
 
#127 Anthony Rodriguez
6de in Grote Prijs
 
"Vierde in de eerste reeks, zesde in de eindstand: dit is een goede stap vooruit. Ik had alleen iets fitter, frisser willen zijn in de tweede reeks. Ik heb heel hard moeten werken in de eerste reeks. Ik zat vast achter Cervellin. Het was heel moeilijk om te passeren op deze baan. Ik heb zeker een keer of zes, zeven geprobeerd. Uiteindelijk lukte het me toch en pakte ik die vierde plek. Maar dat kostte me veel energie. Energie die ik in de tweede reeks te kort kwam. Mijn schouderblessure speelde me niet echt parten. Ik reed op adrenaline. Pas na de wedstrijd voelde ik de pijn weer."
dddddddddddddd
 
#193 Jago Geerts
16de in Grote Prijs
 
"Ik crashte op een natte plek tijdens de opwarmronde van de tweede reeks en verdraaide daarbij mijn enkel. Het is dezelfde blessure als eerder dit seizoen. Ik had veel pijn, kon maar met moeite stappen. Ik had geen andere keuze dan forfait te geven voor de tweede reeks. Een zware opdoffer. Ik hoop nu fit te geraken voor komend weekend, voor de laatste ronde van de Dutch Masters in Lichtenvoorde."
dddddddddddddd
 
Hans Corvers
Teambaas
 
"Om eerlijk te zijn: ik ben toch wel wat ontgoocheld. Vierde. Nog maar eens. De zevende keer al dit seizoen. Een keertje met Brylyakov, al zes maal met Watson. Dat steekt. Ben voelde zich het hele weekend niet lekker op dit parcours. Toch werd hij nog vierde en maakte hij weer punten goed op Olsen in het WK. Een goed resultaat op een slechte dag. Dus mogen we eigenlijk niet klagen. Ik ben ook heel tevreden met de prestatie van Rodriguez. Die gast heeft een goede mentaliteit en blijft progressie maken. En dat resulteerde in twee sterke reeksen. Geerts voelde zich niet zo goed in zijn vel op deze omloop. Begrijpelijk, want dit is nog maar zijn eerste seizoen. Spijtig genoeg liep hij bij een crash in de opwarmronde een enkelblessure op."
dddddddddddddd
 
 
RESULTATEN MX2
 
EERSTE REEKS
1. Pauls Jonass (Let/KTM)
2. Jorge Prado (Spa/KTM) +0:04.137
3. BEN WATSON (GBR/YAM)  +0:22.101
4. ANTHONY RODRIGUEZ (VEN/YAM) +0:41.937

5. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon) +0:43.971
10. JAGO GEERTS (BEL/YAM) +1:23.303
 
TWEEDE REEKS
1. Jorge Prado (Spa/KTM) 
2. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon) +0:02.931
3. Thomas Covington (VSt/Hus) +0:05.084
4. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) +0:21.652
5. BEN WATSON (GBR/YAM)  +0:28.770
7. ANTHONY RODRIGUEZ (VEN/YAM) +0:50.117
    JAGO GEERTS (BEL/YAM) DNS
 
GP-EINDSTAND
1. Jorge Prado (Spa/KTM) 47
2. Pauls Jonass (Let/KTM) 40
3. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon) 38
4. BEN WATSON (GBR/YAM) 36
5. Thomas Covington (VSt/Hus) 34
6. ANTHONY RODRIGUEZ (VEN/YAM) 32
16. JAGO GEERTS (BEL/YAM) 11
 
WK-TUSSENSTAND (13/20)
1. Pauls Jonass (Let/KTM) 550
2. Jorge Prado (Spa/KTM) 550
3. Thomas Kjer Olsen (Den/Hus) 422
4. BEN WATSON (GBR/YAM) 412
5. Calvin Vlaanderen (ZAf/Hon) 369
7.  JAGO GEERT (BEL/YAM) 286
16.  VSEVOLOD BRYLYAKOV (RUS/YAM) 127
19.  ANTHONY RODRIGUEZ (VEN/YAM) 103
 
 
Volgende wedstrijd: 15 juli, Dutch Masters in Lichtenvoorde (Ned)
 

Foto's BAVO

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Honda