HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Carpus
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
HMX Parts
Eilers MX Racing
BCS Racing
TvH Motorsport
Motorworkx
Ozzo Racing

Succes en tegenslag voor Schepers Racing in ONK 250 in Emmen

Schepers Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Emmercompascuum succes en tegenslag gekend.

Succes en tegenslag voor Schepers Racing in ONK 250 in Emmen

Jakob Kjaer Nielsen eindigde op een sterke tweede plaats in de eerste manche maar door een fractie teveel geluid werd hij vijf plaatsen teruggezet en finishte als zevende. Ook in de tweede manche reed hij sterk en vocht hij zich na een valpartij terug naar een zesde plaats. Wesley Schepers kwam in de eerste manche op een goede elfde plaats over de finish maar in de tweede manche moest hij na een flinke valpartij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Rick Folkers bezeerde zijn schouder bij de start van de eerste manche en moest het de rest van de dag voor gezien houden.
 
Met twee rijders in de top tien begon de dag positief voor Schepers Racing. In de training wist Jakob een snelle derde tijd neer te zetten, Rick kwam uit op een achtste tijd en ondanks verwoede pogingen, slaagde Wesley er niet in om een perfecte ronde te rijden en bleef steken op een negentiende tijd.
 
Alle drie de rijders waren uitermate gemotiveerd voor de eerste manche. Helaas ging het hierin gelijk mis voor Rick Folkers want hij kwam bij de start ten val en viel hierbij hard op zijn schouder. Dit had tot gevolg dat hij gelijk de wedstrijd moest verlaten en ook in de tweede manche niet meer kon rijden. Jakob reed een dijk van een wedstrijd en wist op een sterke tweede plaats over de finish te komen. Helaas werd hij na de finish vijf plaatsen teruggezet omdat zijn motor 1 db teveel geluid maakte. Ook Wesley deed het veel beter dan in de training en finishte op een goede elfde plaats.
 
Bij de start van de tweede manche kwamen Jakob en Wesley beiden niet goed weg. Toch kwam Jakob al op een achtste plaats uit de eerste ronde en reed snel terug naar voren totdat hij in het midden van de wedstrijd een foutje maakte waarbij hij veel plaatsen verloor. Na deze tegenslag zette hij alles op alles en wist nog terug te komen naar een zesde plaats. Wesley kwam aan het einde van de eerste ronde door op een elfde plaats maar helaas kwam hij hard ten val waarbij zijn stuur in twee stukken brak waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.
 
In het dagklassement eindigde Jakob op een zesde plaats en door zijn nulscore in de tweede manche moest Wesley genoegen nemen met een zesentwintigste plaats. Aankomende zondag zal Schepers Racing van start gaan in de volgende wedstrijd in het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad.
 

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
Overveld Parts
De Brug Personeel
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
VdLaarRacing