HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Carpus
HMX Parts
Ozzo Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Motorworkx

Seewer schittert in St. Jean d’Angely

Het Wilvo Yamaha MXGP team arriveerde het afgelopen weekend op het prachtige circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk voor de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP.

Seewer schittert in St. Jean d’Angely

Na verschillende positieve momenten bij de vorige Grand Prix in Engeland waren zowel Jeremy Seewer als Shaun Simpson hongerig om iets te laten zien in Frankrijk.

 

De gladde omstandigheden maakte het circuit verraderlijk waardoor de start uiterst belangrijk was in de kwalificatieheat op zaterdag. Jeremy Seewer maakte veel progressie gedurende de heat. Hij startte op een twaalfde plaats en kwam na zes ronden al aan op een zesde plaats. Een spannend gevecht met een andere Yamaha-rijder zorgde ervoor dat het 37,500 koppige publiek iets had om voor te juichen. Shaun Simpson reed ook een positieve kwalificatieheat en verzekerde zich van de elfde startplaats voor in de manches op zondag.

 

Hevige onweersbuien op zaterdagochtend zorgden ervoor dat het circuit er op zondag nog verraderlijker in kwam te liggen. Jeremy Seewer gebruikte alle power van de YZ450F en wist zich in de beginfase al op te werken naar een vijfde plaats. Seewer hield zich goed staande in de groep waarin verschillende oud Grand Prix rijders reden, waarmee hij bewijst dat hij de snelheid heeft om mee te strijden voor podiumplaatsen. Seewer werkte een sterke wedstrijd af en finishte op een zesde plaats.

 

Shaun Simpson nam de goede punten van de Grand Prix van Engeland mee naar de wedstrijd in Frankrijk. De hele wedstrijd was hij rond de top tien te vinden en finishte uiteindelijk als elfde, een positie waarop hij vorig weekend ook in de tweede manche wist te finishen. In de tweede manche reed hij een constante wedstrijd en wist er een dertiende plaats uit te halen. Hiermee laat hij zien dat hij na zijn blessure de stijgende lijn weer te pakken heeft. Met de achttien behaalde punten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement en hiermee is hij in de tussenstand dichter bij de top vijftien gekomen. Simpson hoopt dat hij de stijgende lijn aankomend weekend verder kan zetten in de Grand Prix van Italie.

 

Het Wilvo Yamaha MXGP team zal zich nu gaan concentreren op de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano. Dit is een relatief nieuw circuit, wat bestaat uit een zanderige ondergrond.

 

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’Na de training op zaterdag had ik veel om te veranderen omdat dit een nieuwe baan is voor mij en dit had een andere afstelling nodig. We hadden de juiste afstelling voor de kwalificatieheat gevonden en dat was ideaal. Op zondag pakte ik in beide manches een goede start en ik was in staat om met constante rondetijden in de buurt te blijven de topmannen. Het was voor mij de eerste keer dat ik zover vooraan reed. Ik vond dit behoorlijk intens en het is iets waar ik aan moet wennen. Ik verloor een aantal plaatsen maar op dit moment is mijn doel om op de motor te blijven zitten in plaats van teveel risico’s te nemen en ten val te komen. Ik ben tevreden over mijn snelheid en het rijden.’’

 

Commentaar Shaun Simpson: ‘’Het was een positief weekend. Mijn ruwe snelheid is er nog niet maar ik zit in en rond de top tien. In de laatste tien minuten van de manche werd ik wat moe maar om eerlijk te zijn, ben ik best tevreden met de manier waarop ik rijd en ik ben in gevecht met grote namen uit de sport. Ik heb niets te klagen, twee constant manches en veel punten, ik ben blij.’’

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Honda
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
JH MX Service
VdLaarRacing
Ovaa Motors