SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Motorworkx
Carpus
BCS Racing
MX Stage Alain Roels

Robin van Oldeniel scoort top vijf plaats in UMX-wedstrijd in Lochem

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in de UMX wedstrijd in Lochem op een zesde plaats geeindigd.

Robin van Oldeniel scoort top vijf plaats in UMX-wedstrijd in Lochem

Van Oldeniel moest in de eerste manche van ver komen maar wist er nog een negende plaats uit te halen. In de tweede manche werd hij na een betere start op een vijfde plaats afgevlagd waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

 

Robin moest vanwege een slecht lootje helemaal vanaf de buitenzijde starten in de eerste manche. Hij kwam redelijk goed weg maar werd bij het aanrijden van de eerste bocht ingesloten en kon rond de zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Netjes rijdend begon hij aan een opmars naar voren en wist op een negende plaats over de finish te komen. In de tweede manche kon hij vanaf de binnenzijde starten en kwam op vijfde plaats uit de eerste ronde. De hele wedstrijd heeft hij zich op deze positie weten te handhaven en wist als vijfde over de finish te komen waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

 

Gerwin Tuitert kon zijn draai in de training nog niet goed vinden. Door de regen van vrijdagavond was de baan glad en hierop voelde Gerwin zich niet zo goed thuis. Voor de start van de eerste manche trok hij lootje 47 waardoor hij vanaf de tweede startrij moest starten. Van de 52 rijders dook Gerwin in de middenmoot de eerste bocht in. Hij had het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken en omdat hij gedurende de wedstrijd nog wat foutjes maakte, kwam hij niet verder dan een negentiende plaats. Omdat hij in de tweede manche vanaf de eerste startrij kon starten, wist hij een goede start te pakken. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste bocht maar omdat hij niet het gewenste tempo kon rijden, moest hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en finishte als veertiende. ‘’Voor mij was dit een dag om snel te vergeten,’’ waren de woorden van Gerwin na de finish.

 

Lars Ikink kwam op zondag aan de start in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Borculo. Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement veel geregend en hierdoor merkte Lars in de training dat hij bepaalde zachte delen op het circuit moest proberen te vermijden. In de training reed Lars technisch goed rond maar had moeite om een snelle tijd op de klok te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een veertiende tijd. Toen het starthek in de eerste manche viel, reageerde Lars goed maar omdat hij het gas bij het ingaan van de eerste bocht ten snel dicht deed, kwam hij pas op een zestiende plaats over de eerste bult. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en hierdoor kreeg hij zelfvertrouwen en werkte zich op naar een elfde plaats. Lars streed in een groepje van vier rijders dicht bij elkaar. Helaas was hij toen iets te gretig in een bocht en kwam ten val. Dit koste hem vier plaatsen waardoor hij als veertiende over de finish kwam.

 

De start van de tweede manche was een stuk minder goed waardoor hij pas als zeventiende door de eerste bocht kwam. Hij ging opnieuw in de achtervolging en wist zich binnen twee ronden op te werken naar een vijftiende plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de veertiende man. Het was stuivertje wisselen maar op het startveld wist hij hem in te halen en nam de veertiende plaats over. Helaas had hij niet voldoende tijd meer om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij opnieuw als veertiende over de finish kwam, wat uiteindelijk ook zijn deel was in het dagklassement.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Honda
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
De Brug Personeel