BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

Motorworkx
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
Carpus
MX Stage Alain Roels

Raf Meuwissen scoort in beide manches van het EMX125 Kampioenschap in Frankrijk

Raf Meuwissen van het EightyOne BCS Racing team heeft in het EMX125 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely in beide manches punten weten te pakken.

Raf Meuwissen scoort in beide manches van het EMX125 Kampioenschap in Frankrijk

Het zat de crosser uit St. Joost niet helemaal mee want door een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche moest hij van ver komen maar werd toch nog zeventiende. In de tweede manche was hij onderweg richting de top tien toen hij zich vast reed in de modder en uiteindelijk op een zestiende plaats werd geklasseerd.

De organisatie had de baan op zaterdagochtend erg nat gelegd tegen het stof. In deze omstandigheden had Raf het moeilijk om in zijn ritme te komen. Toch zette hij een twaalfde tijd op de klok in zijn groep en kwalificeerde zich rechtstreeks voor de wedstrijd.

In de eerste manche pakte Raf een goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste bocht. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want een valpartij in de eerste ronde zorgde ervoor dat hij teruggeslagen werd naar een vijfentwintigste plaats. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich gedurende de wedstrijd nog terug te knokken naar een zeventiende plaats. Na de manche gaf Raf aan dat het rijden niet lekker ging en dat hij te voorzichtig was. Hij was dan ook vastbesloten om het in de tweede manche beter te doen.

Op zaterdagavond zorgden een aantal onweersbuien ervoor dat het circuit op zondag nat en modderig was. Toen het starthek viel was al wel duidelijk dat het een ware slijtageslag zou worden. Raf had zijn draai al snel gevonden in de moeilijke omstandigheden en werkte zich vanaf een twintigste plaats terug op naar een elfde positie. Helaas kwam hij tijdens de wedstrijd vast te staan in de modder waardoor hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Omdat veel rijders in deze manche de finish niet haalden, werd Raf toch nog op een zestiende plaats geklasseerd waarmee hij vijf punten pakte.

In het dagklassement eindigde de crosser uit St. Joost op een achttiende plaats en bezet nu na de wedstrijd in Frankrijk de negende plaats. De volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc wordt op 4 en 5 augustus verreden in het Belgische Lommel en hier hoopt Meuwissen goed te kunnen scoren.

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Frankrijk:
1 Mattia Guadagnini 43 Pnt
2 Thibault Benistant 40 Pnt
3 Florian Miot 35 Pnt
4 James Scott 32 Pnt
5 Rick Elzinga 26 Pnt
18 Raf Meuwissen 9 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:
1 Rene Hofer 202 Pnt
2 Thibault Benistant 172 Pnt
3 Emil Weckman 136 Pnt
4 Petr Polak 128 Pnt
5 Mattia Guadagnini 104 Pnt
9 Raf Meuwissen 93 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Honda
VdLaarRacing