Van Laar Suspension
HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Carpus
Motorworkx
TvH Motorsport
BCS Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot

Jarno Verhorevoort scoort top tien plaats in NK Open in Elshout

Jarno Verhorevoort van het Twenty Racing Suspension Suzuki team heeft er weer twee wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Inters Open opzitten.

Jarno Verhorevoort scoort top tien plaats in NK Open in Elshout

Vorig weekend kwam hij in actie in Elshout en afgelopen zondag reed hij een wedstrijd op het zware zandcircuit van Amersfoort.

Nadat Jarno in Elshout in de gecombineerde MX1/MX2 klasse een veertiende tijd neer had weten te zetten, begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. Hij pakte een redelijk goede start, alleen bij het uitkomen van de eerste bocht maakte hij een fout waardoor hij een aantal plaatsen verloor.  Hij kende een goede beginfase maar door een valpartij verloor hij kostbare tijd waardoor hij als vijftiende over de finish kwam.

Ook in de tweede manche pakte Jarno een redelijke start maar was toen niet in staat om het hoge tempo van zijn voorgangers te volgen. Dit koste hem een aantal plaatsen maar wel kwam hij op een tiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd hield hij een constant tempo aan en wisselde verschillende keren van positie. Nadat hij tot aan de finishvlag had geknokt voor wat hij waard was, wist hij op een tiende plaats over de finish te komen. Met een positieve twee manche eindigde Jarno op een dertiende plaats in het dagklassement.

Afgelopen weekend stond de volgende wedstrijd op het programma in Amersfoort. Helaas was dit weer een dag om snel te vergeten. In de training ging het rijden niet soepel waardoor Jarno niet verder kwam dan een vijfentwintigste tijd. Ondanks dit wist hij in de eerste manche toch een hele goede start te pakken en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. Helaas ging het rijden gelijk al niet naar wens op het zware zandcircuit waardoor hij snel plaatsen prijs moest geven. Een valpartij in de tweede ronde, toen hij een gevallen rijder voor hem niet meer kon ontwijken, zorgde ervoor dat hij veel tijd verloor en ver terug viel. Na deze tegenslag had hij moeite om de motor recht in de sporen te houden en maakte teveel fouten tijdens het rijden. Om blessures te voorkomen besloot Jarno om met nog een aantal ronden te gaan, het circuit te verlaten.

Voor de tweede manche had het team een aanpassing aan de motor doorgevoerd in de hoop dat het rijden dan beter zou gaan. Jarno reageerde snel toen het starthek viel en zat er goed bij maar vanwege zijn slechte startplaats werd hij in de eerste bocht ver naar buiten gedreven. Het rijden ging nu een stuk beter en in de eerste helft van de wedstrijd kon hij goed met de groep mee rijden. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij op het zware circuit wat terrein prijsgeven en kwam moegestreden op een zeventiende plaats over de finish van de inters open.

Commentaar Jarno Verhorevoort: ‘’Ik ben zeker niet tevreden met deze dag. Wel zijn de reacties met de start aardig terug aan het komen maar het rijden is zeker nog niet zoals het zou moeten zijn.’’

Op 1 juli komt Seth aan de start in Horst en een week later staat de volgende wedstrijd van Jarno op het programma in Bergharen.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Honda
JH MX Service
De Brug Personeel
Ready 2 Compete