BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

Motorworkx
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
BCS Racing
Carpus

Steven Clarke scoort opnieuw top drie plaats in het EMX250 Kampioenschap

Steven Clarke van het Carglass Honda team heeft in de EMX250 wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely belangrijke punten goed gemaakt op de derde man in de tussenstand.

Steven Clarke scoort opnieuw top drie plaats in het EMX250 Kampioenschap

Na wat tegenslag in de beginfase van de eerste manche kwam Clarke niet verder dan een zestiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich en pakte hij zijn derde top twee resultaat in vier wedstrijden.

 

Na zijn overwinning in zijn thuiswedstrijd in Engeland was Clarke vastbesloten om ook in Frankrijk hoog te scoren. Het circuit van St. Jean d’Angely heeft een achtergrond met veel losliggende stenen en daarnaast zijn er enorm veel hoogteverschillen in de baan. In de tijdtraining waren de verschillen tussen de rijders klein. Er werd bijzonder hard gereden waardoor er geconcentreerd gereden moest worden om er een toptijd uit te persen. Steven zette verschillende snelle tijden op de klok en kwam uit op een tiende tijd in zijn groep.

 

De eerste manche begon met een tegenslag voor Clarke want hij raakte betrokken bij een valpartij waardoor hij vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace moest beginnen. Alles gevend vocht hij voor iedere plaats en kwam al snel de punten binnen. Helaas kwam hij toen nog een keer in de problemen waardoor hij weer een aantal plaatsen terugviel. Clarke gaf de strijd niet op en ging terug in de aanval. In het resterende deel van de wedstrijd vocht hij zich nog terug naar een zestiende plaats en pakte hiermee vijf belangrijke punten.

 

In de tweede manche waren de omstandigheden volledig anders. Door hevige onweersbuien was het circuit veranderd in een modderpoel waardoor het een slijtageslag beloofde te worden. Steven pakte een goede start en mengde zich al snel in de strijd om de koppositie. Ondanks dat hij het verschil niet kon maken om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, wist hij zich netjes staande te houden en finishte op een sterke tweede plaats.

 

Met een 16-2 in de manches eindigde de Carglass Honda-rijder op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap blijft hij op een vierde plaats staan en is de derde man tot op 17 punten genaderd. Aankomend weekend staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma voor het Carglass Honda team in het Italiaanse Ottobiano.

 

Daguitslag EMX250 in Frankrijk:

1 Mathys Boisrame 43 Pnt

2 Brian Moreau 36 Pnt

3 Roan van de Moosdijk 32 Pnt

4 Steven Clarke 27 Pnt

5 Tom Vialle 27 Pnt

 

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:

1 Mathys Boisrame 194 Pnt

2 Mel Pocock 181 Pnt

3 Martin Barr 172 Pnt

4 Steven Clarke 155 Pnt

5 Dylan Walsh 141 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Honda
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Ovaa Motors