HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
HMX Parts
Ozzo Racing

Rick Elzinga ruikt aan podiumplaats in EMX125 wedstrijd in Frankrijk

Rick Elzinga van het MJC Yamaha team heeft in het Europees Kampioenschap 125cc in het Franse St. Jean d’Angely aan een podiumplaats geroken.

Rick Elzinga ruikt aan podiumplaats in EMX125 wedstrijd in Frankrijk

Voor Elzinga was de wedstrijd in Frankrijk zijn eerste grote wedstrijd na zijn zware polsblessures en deed het uitstekend.

 

Het circuit van St. Jean d’Angely bestaat uit vele hoogteverschillen met veel mooie springschansen erin. Op zaterdag liet de crosser uit Zenderen gelijk zien dat hij zijn draai gevonden had op het circuit en wist in de tijdtraining een goede derde tijd op de klok te zetten. Omdat Rick op voorhand niet wist wat hij van deze wedstrijd moest verwachten, was dit een flinke opsteker voor de Yamaha-rijder.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Rick in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel wist hij zich op te werken naar een vierde plaats en had de aansluiting met de rijders voor hem. In het midden van de wedstrijd sloeg Elzinga toe en nam de derde plaats in handen. Netjes rijdend wist hij gedurende de wedstrijd goed stand te houden op deze positie en kwam dolgelukkig maar ook vermoeid op deze positie over de finish.

 

Door hevige onweersbuien was het circuit op zondagochtend heel anders dan op zaterdag. De tweede manche werd een ware slijtageslag. Er gingen 40 rijders van start maar slechts 13 rijders wisten de finish te halen. Rick pakte een goede start en werkte zich in de loodzware omstandigheden op naar een tweede plaats. Hiermee had hij de tweede plaats in het dagklassement in handen. Door een kleine valpartij verloor hij een positie en vervolgde zijn weg op een derde plaats. Ook deze positie zou hem nog ruim een podiumplaats op hebben geleverd. Helaas kreeg Rick niet veel later af te rekenen met een probleem met zijn koppeling waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.  Omdat heel veel rijders de finish niet haalden, werd Rick toch nog op een vijftiende plaats geklasseerd en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

 

De volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap wordt verreden in het weekend van 4 en 5 augustus in het Belgische Lommel.

 

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Frankrijk:

1 Mattia Guadagnini 43 Pnt

2 Thibault Benistant 40 Pnt

3 Florian Miot 35 Pnt

4 James Scott 32 Pnt

5 Rick Elzinga 26 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Honda
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
JH MX Service
VdLaarRacing