Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

Eilers MX Racing
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Carpus
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Motorworkx
TvH Motorsport

Lotte van Drunen wint beide manches van het ONK 65cc in Borculo

Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Borculo beide manches weten te winnen.

Lotte van Drunen wint beide manches van het ONK 65cc in Borculo

In zowel de eerste als de tweede manche nam ze gelijk de koppositie in handen en wist beide manches naar haar hand te zetten.

 

Voor een meisje is Lotte bezig aan een buitengewoon goed seizoen met unieke prestaties. Zo won Lotte als eerste meisje ooit een EK-wedstrijd in Denemarken en wist vorig weekend tijdens het EK in Duitsland tweede te worden, iets wat ook nooit eerder gebeurd is. Het unieke is dat Lotte het opneemt tegen de jongens die een leeftijd hebben tot 12 jaar.

 

Op zondag ging ze van start in de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Borculo waarin ze tot nu toe ongeslagen is. Ze was vastbesloten om de zegereeks ook hier verder te zetten. Op het mooie circuit dat een hardere ondergrond bevat en veel springschansen heeft, wist de dame uit Sliedrecht in de training een tweede tijd neer te zetten. Hiermee was ze niet tevreden maar omdat er veel gele vlagsituaties waren en ze wat last had van de drukte op het circuit, slaagde ze er niet in om er een betere tijd uit te persen.

 

In de pauze tussen de training en de eerste manche had Lotte goed gekeken naar het circuit waar het beter en sneller zou kunnen. Voor de eerste manche besloot ze om op haar RK Service getunede Brouwer Motors Husqvarna in het midden achter het starthek te gaan staan. Dit pakte goed uit want in combinatie met een goede reactie kon ze als leidster aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist ze een gaatje te slaan maar ze slaagde er niet in om haar snelle ritme te controleren. Na het zien van haar rondetijd op het aangeefbord, herpakte Lotte zich en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een eerste plaats.

 

In de tweede manche had Lotte zich als doel gesteld om in de manche strakke rondetijden aan te houden en niet teveel verloop te hebben. Wederom vertrok ze als een speer toen het starthek viel en dook opnieuw als eerste de eerste bocht in. Ditmaal kreeg ze gelijk een aantal rijders achter zich aan maar door een hoog tempo aan te houden, wist ze toch al snel een gat te slaan. Lotte werkte een zeer sterke wedstrijd af en wist ook deze manche winnend af te sluiten. In deze manche waren haar rondetijden stabiel waardoor ze haar doel had bereikt.

 

Met een dubbele manchezege won Lotte het dagklassement in Borculo en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap. Aankomend weekend staat voor de dame uit Sliedrecht de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Slowaakse Sverepec op de kalender.

 

Volg Lotte via Instagram lottevandrunen101 of Facebook Lottevandrunen101

 

Bedankt sponsors!

Brouwer Motors, Gruko bv, Brouwer Motorsport, RK service, Husqvarna Nederland, No escape racing, Bronkhorst Trading, Motorex, Houthandel Gorinchem, Reclame WZ, HGS Exhaust Systems, Freegun, No Fear Engergie Drink, Twin Air, VHM, 21 Casino, Schoonmaakbedrijf ACS, R2C trainingen, Jumbo, Nooteboom Textiles, Alpinestars, Stenzo Textiles, De Noord Assurantiën, Joytex, MX Nieuws, Rhegartex, De Stoffenkraam.

 

Fotocredits RGP Photo en RebaMX

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Honda
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Overveld Parts