Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
Motorworkx
BCS Racing
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
HMX Parts
Carpus
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels

Brian van der Klij tweede reserve in EMX125 wedstrijd in Letland

Husqvarna-rijder Brian van der Klij heeft zich voor de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Letse Kegums als tweede reserve weten te kwalificeren voor de wedstrijd.

Brian van der Klij tweede reserve in EMX125 wedstrijd in Letland

Dit zorgde ervoor dat hij alleen de tweede manche mocht rijden. Helaas kon hij hierin niet goed in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een achtentwintigste plaats.

In de tijdtraining slaagde Brian er niet in om een perfecte ronde neer te zetten, wat er in resulteerde dat hij zich niet rechtstreeks wist te kwalificeren voor de wedstrijd. Via de laatste kans had hij nog kans om zich voor de wedstrijd te kwalificeren. Hij begon sterk aan de wedstrijd en reed lang rond de vijfde plaats. Omdat de beste tien uit deze wedstrijd zich kwalificeren voor de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht maar dit liep helaas anders af. In de voorlaatste ronde kwam hij in de lucht in contact met een andere rijder waardoor beiden ten val kwamen. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor Brian uiteindelijk als twaalfde over de finish kwam waarmee hij tweede reserve was voor de wedstrijd.

Voor de eerste manche waren er helaas geen uitvallers waardoor hij toen niet kon starten. Dit was in de tweede manche wel het geval. Helaas had hij het moeilijk en kon niet in zijn ritme komen. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Commentaar Brian van der Klij: “Letland heeft niet gebracht met wat ik gehoopt had om te kunnen laten zien. Tijdens het tijd zetten had ik het gevoel dat het goed zat. Bleek dat opdat moment de tijdregistratie niet werkte. Het is geen excuus, maar een beetje geluk kan ik nu wel gebruiken. Ik weet, geluk moet ik afdwingen, daar ga ik dan maar voor ”.

Aankomend weekend staat voor Brian de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in het Duitse Teutschenthal.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Overveld Parts
JH MX Service
Honda
Ovaa Motors
Bakens Yamaha