Promax Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

HMX Parts
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Motorworkx
Eilers MX Racing
Carpus
TvH Motorsport

Koskamp en van Oldeniel pakken top tien plaatsen in CUP 250 in Rhenen

Het GT Husqvarna team had vorige week een vol programma met wedstrijden. Op Hemelvaartsdag werd er gereden in Rhenen en in het weekend in Halle, Harfsen en Hummelo.

Koskamp en van Oldeniel pakken top tien plaatsen in CUP 250 in Rhenen

Alle rijders streden voor wat ze waard waren en scoorden zoveel mogelijk punten voor in de verschillende kampioenschappen.
 

Robin van Oldeniel en Ruben Koskamp reden op Hemelvaartsdag een wedstrijd om de CUP 250 in Rhenen. Beide rijders begonnen overtuigend aan de dag en hadden hun draai al snel gevonden op het heuvelachtige circuit. Ruben ging als snelste van zijn groep rond in de training en veroverde de pole position maar ook Robin slaagde erin om een hele scherpe tijd neer te zetten en pakte in zijn groep de vierde tijd.

 

De eerste manche begon met veel tegenslag want Robin kwam door een aanrijding met een andere rijder in de eerste bocht ten val en niet veel later kwam ook Ruben hard ten val op een schans omdat hij een verkeerd spoor koos waar een flinke kontewipper in zat. Door de valpartijen waren de motoren van beide rijders behoorlijk beschadigd geraakt maar dit weerhield ze er niet van om de achtervolging in te zetten. Alles gevend wist Robin er nog een 23ste plaats uit te halen en Ruben sloot de manche af op een vijfentwintigste plaats.

 

Na de eerste manche is Ruben naar de arts op het circuit gegaan om zijn sleutelbeen en ribbenkast te laten bekijken. De dokter gaf aan dat er een twijgbreuk in zijn sleutelbeen zit maar omdat Ruben er niet veel last van had, kreeg hij toch toestemming om van start te gaan.

 

Hij zat er goed bij na de start en wist lang op een vijfde plaats te rijden. Omdat hij geen fouten wilde maken, moest hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en kwam op een nette achtste plaats over de finish, wat voor Ruben zijn eerste top tien plaats is bij de cup.

 

Robin pakte een redelijke start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en dit zorgde ervoor dat hij in de zesde ronde al aan kwam op een elfde plaats. Omdat hij het tempo hoog kon blijven houden, wist hij in de slotfase nog verschillende rijders te passeren en kwam op een zevende plaats over de finish.

 

Op zaterdag gingen beide rijders een andere kant op want Robin kwam aan de start in een clubwedstrijd in Harfsen en Ruben nam deel aan een clubwedstrijd in Halle. Robin wist na een goede start de eerste manche op zijn naam te schrijven. In de tweede manche had hij meer werk te doen want hij reed tegen het starthek aan en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren komen. In een wedstrijd waarin hij veel inhaalmanoeuvres had gemaakt, wist hij toch nog derde te worden waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

 

Ook Gerwin Tuitert kwam aan de start in Harfsen. Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Hij reed een constante wedstrijd en wist lang stand te houden op de vijfde positie. Echter in het midden van de wedstrijd werd hij gepasseerd maar bleef netjes zijn ronden rijden en kwam op een zesde plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde en wist al vrij snel door te stoten naar een vijfde plaats. Vervolgens kreeg hij aansluiting met de derde en vierde man maar helaas kwam in de slotfase de man met de hamer op bezoek waardoor hij het tempo moest laten en als zevende over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement. Een ander positief punt is dat de knie van Gerwin tijdens het rijden weer een stuk beter aanvoelde dan de vorige keer.

 

Sebastiaan Kamperman reed na een aantal weken rust in verband met zijn blessure weer zijn eerste wedstrijd in Harfsen. Helaas ging dit niet zo als gehoopt want in de eerste manche kreeg hij af te rekenen met mechanische pech en in de tweede manche speelde zijn blessure weer op. In de komende weken gaat hij erachter proberen te komen waar de pijn vandaan komt. Wel wil hij blijven trainen met de motor zodat hij straks goed voorbereid terug kan keren in de wedstrijden.

 

Ondanks een slechte start wist Ruben in de eerste manche in Halle een goede start te pakken en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Met een straf tempo kwam hij in het sterke deelnemersveld naar voren en wist na driekwart wedstrijd de koppositie over te nemen. Ruben gaf deze niet meer uit handen en sloot de eerste manche winnend af. De start van de tweede manche was minder goed maar hij kwam goed naar voren en had al snel de tweede plaats in handen. Hij werkte zich op tot aan het achterwiel van de kopman maar kon het verschil net niet maken waardoor hij de manche netjes uit heeft gereden op een tweede plaats, wat voldoende was voor de dagzege.

 

Lars Ikink ging van start in de clubwedstrijd in Hummelo en reed hier op zijn TC65 Husqvarna tussen de 65cc gr.w en 85cc kl.w. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht, echter bij het aanrijden van de tweede bocht wisten twee rijders hem te passeren waardoor hij als vijfde aan de wedstrijd kon beginnen. Lars wist de aansluiting goed te behouden en met een mooie inhaalmanoeuvre wist hij in de slotfase de vierde plaats over te nemen, welke hij vast wist te houden tot over de finish. Met dit resultaat was hij de beste 65cc kleine wielen rijder in de eerste manche. Ook in de tweede manche startte Lars goed mee maar moest ook ditmaal dezelfde rijders uit de 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen voor laten gaan. Hij werkte een constante wedstrijd af waarin hij geen fouten maakte en opnieuw op een vierde plaats over de finish kwam. Net als in de eerste manche was hij de beste 65cc kleine wielen rijder waardoor hij in zijn klasse de meeste punten wist te pakken.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Honda
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
CPJ Techniek
JH MX Service
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool