HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
Motorworkx
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Carpus
BCS Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts

Bradley Mesters wint ook het ONK 85cc kleine wielen in Eersel

Bradley Mesters van het HMX NoFear Husqvarna Racing team heeft zondag in Eersel de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen weten te winnen.

Bradley Mesters wint ook het ONK 85cc kleine wielen in Eersel

In de eerste manche kwam Bradley na een kleine valpartij niet verder dan een tweede plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken, won de manche en pakte hiermee voor de vijfde keer op rij de eindoverwinning.

 

Ondanks dat Bradley voor deze wedstrijd van de 65cc terug naar de 85cc moest, had hij in de tijdtraining al snel zijn draai gevonden. De HMX-rijder wist dan ook in de beginfase van de tijdtraining de snelste tijd te noteren. Hij probeerde deze aan het einde nogmaals te verbeteren maar dit lukte net niet. Maar met de "pole position" in handen kon Bradley uitkijken naar beide manches.

 

In de eerste manche zat Bradley er goed bij toen het starthek naar beneden viel en op een tweede plaats dook hij de eerste bocht in. Mesters zocht gelijk de aansluiting bij de kopman. Echter maakte Bradley in de derde ronde van de wedstrijd een foutje en kwam ten val. Hierbij verloor hij gelukkig geen plaatsen maar wel kostbare tijd. De leider was door de valpartij uit het zicht, maar ondanks dat bleef Bradley sterk rondrijden en kwam alsnog op een tweede plaats over de finish.

 

Gebrand op een nog beter resultaat begon Bradley aan de tweede manche. Ditmaal was zijn start nog iets beter en met de holeshot begon hij gelijk als leider aan de wedstrijd. Bradley bouwde gelijk een mooie voorsprong op en gecontroleerd bleef hij de hele manche snelle rondetijden rijden. Met een grote voorsprong van bijna 30 seconden kwam hij tevreden als winnaar over de finish.

 

Met een 2-1 in de manches won Bradley ook het dag klassement in Eersel. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen heeft Bradley na 5 wedstrijden de leiding stevig in handen. Aankomend weekend zal Bradley weer terugkeren op de 65cc machine voor de tweede voorronde van het Europees Kampioenschap in het Finse Vantaa.

 

Fotocredits: Floris van den Elsen

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
VdLaarRacing
Honda
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
JH MX Service