SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Motorworkx
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
HMX Parts
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Carpus

Clarke en van der Vlist strijdend voor de punten in EMX250 in Letland

Steven Clarke en Freek van der Vlist van het Carglass Honda team hebben in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250 in het Letse Kegums gestreden voor de punten.

Clarke en van der Vlist strijdend voor de punten in EMX250 in Letland

Beide rijders moesten in zowel de eerste als de tweede manche een inhaalrace rijden maar gaven alles wat ze in huis hadden, wat resulteerde in een zestiende plaats voor Clarke en een negentiende positie voor van der Vlist.

 

Het circuit van Kegums had dit jaar een iets hardere ondergrond dan normaal en werd in tegengestelde richting gereden. Freek had het gelijk goed naar zijn en wist in de tijdtraining een goede vierde tijd op de klok te zetten. Steven Clarke had meer tijd nodig om aan het circuit te wennen en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een 33ste tijd. Dit betekende dat hij in beide manches vanaf de buitenzijde moest starten, wat op het circuit van Kegums toch wel een nadeel is.

 

In de eerste manche vertrok Freek goed bij de start maar helaas kwam hij bij het aanrijden van de eerste bocht in de verdrukking en dit had tot gevolg dat hij pas als dertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat de baan gedurende de dag flink was veranderd kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij niet voluit kon rijden. Ondanks dit knokte hij door en wist er toch nog een zestiende plaats uit te halen. Ook Steven moest van buiten de top twintig aan een inhaalrace beginnen. Omdat de verschillen tussen de rijders klein waren, had hij het moeilijk om het verschil te maken. Toch wist hij gedurende de wedstrijd verschillende rijders te passeren en kwam als achttiende over de finish.

 

Met nieuwe motivatie stonden beide rijders achter het starthek voor de tweede manche. Freek kwam heel goed weg maar helaas kwam hij in het gedrang ten val in de tweede bocht waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Hij vocht zich terug richting de punten maar in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Steven zat er ditmaal beter bij met de start en kwam net buiten de top vijftien uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij al snel plaatsen winst te boeken knokte zich terug naar een dertiende plaats. Met een sterk eindschot wist hij nog twee rijders te passeren waardoor hij de manche af wist te sluiten op een elfde plaats.

 

In het dagklassement eindigde Steven op een zestiende plaats en Freek sloot de dag af op een negentiende positie. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat Steven op een negende plaats maar staat slechts vier punten achter de vijfde man. Freek van der Vlist bezet na vier wedstrijden de zesentwintigste plaats. In het weekend van 2 en 3 juni staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma in het Britse Matterley Basin.

 

Daguitslag EMX250 in Letland:

1 Mathys Boisrame 41 Pnt

2 Mikkel Haarup 39 Pnt

3 Mel Pocock 38 Pnt

4 Martin Barr 36 Pnt

5 Gianluca Facchetti 35 Pnt

16 Steven Clarke 12 Pnt

19 Freek van der Vlist 5 Pnt

 

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:

1 Martin Barr 128 Pnt

2 Mel Pocock 126 Pnt

3 Mathys Boisrame 120 Pnt

4 Dylan Walsh 103 Pnt

5 Giuseppe Tropepe 85 Pnt

9 Steven Clarke 81 Pnt

26 Freek van der Vlist 18 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Honda
JH MX Service
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Overveld Parts
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete