SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
BCS Racing
Motorworkx
Gremmer Constructie
HMX Parts
MX Stage Alain Roels

Tom Meijer vierde in ONK 250 in Rhenen

Tom Meijer uit Apeldoorn is op Hemelvaartsdag vierde geworden in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Rhenen.

Tom Meijer vierde in ONK 250 in Rhenen

Meijer moest in beide manches een kleine inhaalrace rijden maar wist door creatieve lijnen te nemen, veel rijders te passeren, wat ervoor zorgde dat hij in beide manches op een vierde plaats over de finish kwam.

 

Rhenen is een heel mooi circuit met verschillende hoogteverschillen en een harde ondergrond. Dankzij de goede weersomstandigheden lag de baan er perfect bij en dit zorgde voor een perfecte basis van een mooie crossdag. In de training ging het rijden gelijk goed met Tom en hij voelde zich vertrouwd op het circuit. Dit zorgde ervoor dat hij een achtste tijd op de klok wist te zetten maar omdat er twee rijders werden gediskwalificeerd mocht hij uiteindelijk in beide manches als zesde plaats zoeken achter het starthek.

 

De start van de eerste manche was redelijk goed waardoor hij op een tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk stootte hij door naar een achtste plaats en dankzij een goed ritme en snelle rondetijden, werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar voren en wist op een nette vierde plaats over de finish te komen.

 

In de tweede manche pakte Tom kopstart maar door een klein foutje in de eerste ronde verloor hij twee plaatsen en viel terug naar een derde plaats. Deze positie wist hij netjes vast te houden totdat er een rode vlagsituatie kwam waardoor er een herstart moest komen.

 

Helaas pakte Tom bij de herstart een minder goede start maar toch was hij na een ronde alweer in de top tien te vinden. Knokkend voor alles wat hij waard was kwam hij naar voren maar omdat het passeren van verschillende rijders ditmaal te lang duurde, had hij het moeilijker dan in de eerste manche. Door te blijven knokken tot aan de finishvlag wist hij er toch een mooie vierde plaats uit te halen.

 

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Tom op een vierde plaats in het dagklassement, met hetzelfde aantal punten als de derde man.

 

Daguitslag ONK 250 Rhenen:
1 Youri van’t Ende 100 Pnt
2 Kay Ebben 90 Pnt
3 James Carpenter 76 Pnt
4 Tom Meijer 76 Pnt
5 Michael van Wezel 76 Pnt

 

Foto: Niek Fotografie

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Honda
De Brug Personeel
Ovaa Motors