Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

Motorworkx
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Carpus
BCS Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Roan van de Moosdijk scoort ijzersterke derde plaats in EMX250 in Letland

Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team heeft in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums een top drie plaats weten te behalen.

Roan van de Moosdijk scoort ijzersterke derde plaats in EMX250 in Letland

De door WVH gevelprojecten ondersteunde rijder behaalde deze positie in de tweede manche. In de eerste manche moest hij door twee valpartijen vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

 

Het circuit van Kegums lag er op en top geprepareerd bij maar werd in tegenstelling tot de voorgaande jaren wel in tegengestelde richting gereden. Roan had zijn draai gelijk gevonden op het gladde, zanderige circuit en wist in de training een scherpe tweede tijd op de klok te zetten.

 

In de eerste manche kwam Roan niet goed weg bij de start en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde. In het gedrang van de beginfase kwam hij ten val waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een laatste plaats. Alles gevend stormde hij terug naar voren maar omdat er in het heetst van de strijd een rijder vlak voor hem ten val kwam, kon Roan hem niet meer ontwijken en kwam zelf ook ten val. Bij de valpartij was zijn stuur helemaal krom geraakt en dit had tot gevolg dat de crosser uit Eindhoven teleurgesteld de wedstrijd moest verlaten.

 

In de tweede manche revancheerde de door Colle ondersteunde rijder zich. Hij vertrok als een speer bij de start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. De hele manche hield de tweede man hem in het vizier maar helaas kon hij het verschil net niet maken om een aanval in te zetten. Dit zorgde ervoor dat de crosser uit Eindhoven op een mooie derde plaats over de finish kwam.

 

Omdat Roan in de eerste manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een tiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij de zevende plaats maar staat slechts twee punten achter op de vijfde man. In het weekend van 2 en 3 juni gaat het kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin.

 

Daguitslag EMX250 in Letland:

1 Mathys Boisrame 41 Pnt

2 Mikkel Haarup 39 Pnt

3 Mel Pocock 38 Pnt

4 Martin Barr 36 Pnt

5 Gianluca Facchetti 35 Pnt

10 Roan van de Moosdijk 20 Pnt

 

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:

1 Martin Barr 128 Pnt

2 Mel Pocock 126 Pnt

3 Mathys Boisrame 120 Pnt

4 Dylan Walsh 103 Pnt

5 Giuseppe Tropepe 85 Pnt

7 Roan van de Moosdijk 83 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Overveld Parts
JH MX Service