Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
Ozzo Racing
BCS Racing
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
Carpus

Opnieuw dubbele winst voor Bradley Mesters in het ONK 85cc kl.w. in Westerbork

Afgelopen Zaterdag stond in Westerbork alweer de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen op het programma.

Opnieuw dubbele winst voor Bradley Mesters in het ONK 85cc kl.w. in Westerbork

Bradley Mesters van het No Fear HMX Husqvarna Racing team liet opnieuw zien dat hij zich goed voelt op de 85cc machine en wist voor de derde keer op rij de winst naar zich toe te slepen.

 

Op zaterdag reden de 85cc kleine wielen en de 65cc grote wielen weer bij elkaar in, wat er voor zorgde dat er een mooi vol starthek stond. Wel werden beide klassen apart geklasseerd. Bradley voelde zich in de tijdtraining al snel thuis op het zanderige circuit en zette verschillende snelle tijden op de klok. Al vrij snel nam hij de snelste tijd in handen en wist deze zelfs aan het einde van de tijdtraining nogmaals te verbeteren. Met de “pole position” in handen kon hij zich gaan klaarmaken voor de manches.

 

Gemotiveerd stond Bradley achter het starthek voor de eerste manche. Zijn reactie was goed en met een mooie kopstart begon hij gelijk als leider aan de wedstrijd. De HMX-rijder legde het tempo meteen hoog en wist in de beginfase van de wedstrijd een mooie voorsprong op te bouwen. Door zeer snelle en constante rondetijden te rijden bleef hij zijn voorsprong iedere ronde vergroten. Bradley bleef sterk rijden tot aan de finish en kwam met een voorsprong van zo’n 21 seconden als winnaar over de finish.

 

In de tweede manche was het opnieuw Bradley die als beste uit de start kwam. De tweede manche leek een kopie van de eerste manche te worden totdat Bradley in de derde ronde van de wedstrijd een foutje maakte en ten val kwam. Snel hervatte hij de wedstijd en op een tweede plaats ging hij terug op jacht naar de kopman. Nog geen ronde later moest deze zijn koppositie alweer afstaan en de 11- jarige HMX-rijder nam terug de leiding over. In het resterende deel van de wedstrijd bleef Bradley geconcentreerd rijden en wist zijn voorsprong verder uit te bouwen tot 12 seconden. Na een sterke wedstrijd werd Bradley ook in de tweede manche als winnaar afgevlagd.

 

Met een 1-1 in de manches pakte Bradley voor de derde keer dit jaar de dagzege. Na drie verreden wedstrijden heeft hij momenteel ook de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in handen. Aanstaande zondag gaat het kampioenschap verder in Oirschot.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Honda
De Brug Personeel
Ovaa Motors
JH MX Service
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool