Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
BCS Racing
Tonnies Bike Shop
Grizzly Racing Service
Ozzo Racing
Motorworkx
De Brug Personeel
Honda
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Carpus
MX Stage Alain Roels

Opnieuw dubbele winst voor Bradley Mesters in het ONK 85cc kl.w. in Westerbork

Afgelopen Zaterdag stond in Westerbork alweer de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen op het programma.

Opnieuw dubbele winst voor Bradley Mesters in het ONK 85cc kl.w. in Westerbork

Bradley Mesters van het No Fear HMX Husqvarna Racing team liet opnieuw zien dat hij zich goed voelt op de 85cc machine en wist voor de derde keer op rij de winst naar zich toe te slepen.

 

Op zaterdag reden de 85cc kleine wielen en de 65cc grote wielen weer bij elkaar in, wat er voor zorgde dat er een mooi vol starthek stond. Wel werden beide klassen apart geklasseerd. Bradley voelde zich in de tijdtraining al snel thuis op het zanderige circuit en zette verschillende snelle tijden op de klok. Al vrij snel nam hij de snelste tijd in handen en wist deze zelfs aan het einde van de tijdtraining nogmaals te verbeteren. Met de “pole position” in handen kon hij zich gaan klaarmaken voor de manches.

 

Gemotiveerd stond Bradley achter het starthek voor de eerste manche. Zijn reactie was goed en met een mooie kopstart begon hij gelijk als leider aan de wedstrijd. De HMX-rijder legde het tempo meteen hoog en wist in de beginfase van de wedstrijd een mooie voorsprong op te bouwen. Door zeer snelle en constante rondetijden te rijden bleef hij zijn voorsprong iedere ronde vergroten. Bradley bleef sterk rijden tot aan de finish en kwam met een voorsprong van zo’n 21 seconden als winnaar over de finish.

 

In de tweede manche was het opnieuw Bradley die als beste uit de start kwam. De tweede manche leek een kopie van de eerste manche te worden totdat Bradley in de derde ronde van de wedstrijd een foutje maakte en ten val kwam. Snel hervatte hij de wedstijd en op een tweede plaats ging hij terug op jacht naar de kopman. Nog geen ronde later moest deze zijn koppositie alweer afstaan en de 11- jarige HMX-rijder nam terug de leiding over. In het resterende deel van de wedstrijd bleef Bradley geconcentreerd rijden en wist zijn voorsprong verder uit te bouwen tot 12 seconden. Na een sterke wedstrijd werd Bradley ook in de tweede manche als winnaar afgevlagd.

 

Met een 1-1 in de manches pakte Bradley voor de derde keer dit jaar de dagzege. Na drie verreden wedstrijden heeft hij momenteel ook de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in handen. Aanstaande zondag gaat het kampioenschap verder in Oirschot.

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
JH MX Service
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Austria Motors
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool