HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
BCS Racing
Motorworkx
HMX Parts
Ozzo Racing

Mack Bouwense ruim in de top tien in het zware zand van Westerbork

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork op een achtste plaats geeindigd.

Mack Bouwense ruim in de top tien in het zware zand van Westerbork

In de eerste manche streed Mack aan de staart van een groepje, was sneller maar vond niet de mogelijkheid om rijders te passeren waardoor hij als negende over de finish kwam. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een vijfde plaats maar door een onoplettende rijder moest Mack uitwijken en viel terug naar een zevende plaats. In een spannende manche wisselde hij verschillende keren van positie en finishte op een achtste plaats.

 

In de training was het druk op de baan. Maar liefst 49 rijders gingen samen het circuit op om te proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Door de drukte was het moeilijk om een vrije ronde neer te kunnen zetten en ook waren er regelmatig gele vlagsituaties. Toch vond Mack de ruimte om een goede tijd neer te zetten en sloot de sessie af als zevende.

 

In zowel de eerste als de tweede manche wist Mack op zijn door Hastenberg Racing geprepareerde Yamaha een goede start te pakken. In de eerste manche kwam hij op een negende plaats uit de eerste ronde en begon in te lopen op een groepje van rijders dat voor hem reed. Echter door verschillende gele vlagsituaties was het moeilijk om ze snel te passeren. Al in de vierde ronde begon Mack met het dubbelen van rijders, dit tezamen met de gele vlagsituaties, maakte het vooral belangrijk dat Mack niet in een valpartij betrokken zou raken. Ondanks verwoede pogingen om plaatsen winst te boeken en het zoeken naar lijnen om een inhaalmanoeuvre te forceren, moest

Mack in de eerste manche genoegen nemen met een negende plaats.

 

Na zijn goede start in de tweede manche reed hij in de eerste twee ronden op een vijfde plaats. Echter in de derde ronde kwam er een gevallen rijder zonder te kijken terug het circuit op. Omdat Mack hier goed op reageerde kon hij nog maar net een valpartij ontlopen maar dit kostte hem wel twee plaatsen. De door Dizz Factory ondersteunde rijder bleef hier rustig onder en wist al snel een verloren plaats terug te pakken. Ook in deze manche werden er al snel rijders op een ronde gezet en waren er veel gele vlagsituaties. Tijdens de manche wisselde Mack regelmatig van positie en in de slotfase wist hij lang stand te houden op een zevende plaats. Echter door een foutje in de laatste ronde moest hij deze positie toch nog afstaan en kwam als achtste over de finish.

 

Met een 9-8 in de manches eindigde Mack op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Mack op een zevende plaats, met een verschil van slechts 1 punt op de zesde man. Op zondag 6 mei staat de volgende wedstrijd voor Mack op het programma in Mill. Hier wordt op deze datum de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma.

 

Foto: Sven Hergaarden

 

 

Daguitslag ONK 125cc Westerbork:

1 Brian van der Klij 91 Pnt

2 Raf Meuwissen 90 Pnt

3 Raivo Dankers 84 Pnt

4 Kjell Verbruggen 79 Pnt

5 Twan Wagenaar 69 Pnt

8 Mack Bouwense 65 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Overveld Parts
De Brug Personeel
Honda
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek