BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

Motorworkx
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Carpus
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
HMX Parts

Positief weekend voor Wilvo Yamaha MXGP in Portugal

Het Wilvo Yamaha MXGP team reisde afgelopen weekend af naar het spectaculaire circuit van Agueda in Portugal.

Positief weekend voor Wilvo Yamaha MXGP in Portugal

Hier werd de vijfde ronde van het wereldkampioenschap MXGP verreden. Een zanderig en technisch parcours, afgewisseld met enkele pittige hoogteverschillen dreven de rijders tot de limiet.

 

Jeremy Seewer had opnieuw een veelbelovende kwalificatieheat, hij liet op zijn YZ450F zien dat het met de snelheid goed zat. Een klein remfoutje zorgde er helaas voor dat hij zich niet in de top zes kon nestelen. Toch wist hij nog terug te komen van de tiende naar de zevende plaats waarmee hij zich verzekerde van een goed plekje achter het starthek. Shaun Simpson, de andere rijder die in actie kwam voor het Wilvo Yamaha MXGP team, was nog een beetje stram en onder de blauwe plekken van een val van vorige week in Italie. Toch wist hij zich met een elfde plaats goed door de kwalificaties te slaan, voor het team een goed begin van het weekend.

 

De eerste manche op zondag was voor Jeremy Seewer vrijwel gelijk aan de kwalificatieheat op zaterdag. Bij de start lag hij negende en wist vrij snel door te stoten naar de zesde plaats. Een klein foutje koste hem daarna enkele plaatsen, drie om precies te zijn, waarna hij alsnog op een achtste plaats wist te finishen. In de tweede manche wist Seewer zich te verbeteren met een zevende plaats, wat zorgde voor een zevende plaats in de daguitslag. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat Jeremy nu op de negende plaats.

 

Shaun Simpson kende een degelijke dag en wist een respectabel aantal punten te vergaren op een dag dat hij niet tip top in orde was. Een elfde positie in de eerste manche, mede dankzij een klein foutje op het eind van de wedstrijd en een elfde plaats in de tweede manche. Dit betekende, niet verrassend, ook een elfde plaats in de daguitslag. Daarnaast is het ook nog het vermelden waard dat #24, die nu twaalfde staat in de tussenstand, in de tweede manche de holeshot pakte en daardoor een mooi sponsormomentje scoorde op televisie.

 

Jeremy Seewer en Shaun Simspon hebben nu een korte rustperiode in het schema alvorens ze afreizen naar Rusland voor de zesde wedstrijd in het kampioenschap. Het team heeft goede herinneringen aan het circuit aldaar. Dit omdat Arnaud Tonus, die helaas op dit moment nog altijd geblesseerd is, daar vorig jaar de kwalificatieheat wist te winnen.

 

Jeremy Seewer: “Over het algemeen gezien was het weer een degelijk weekend. Niet echt bijzondere uitschieters naar boven maar ook niet in negatieve zin. Ik voelde me het hele weekend goed, mijn snelheid was goed en ik kon vechten met de jongens vooraan. Helaas waren mijn starts dit weekend niet echt goed, maar gelukkig kon ik daarna steeds wel naar voren komen. Dus op zich was het niet verkeerd. Elk weekend gaat het een beetje beter, en dit weekend was qua punten mijn beste tot nu toe. Daardoor kun je zien dat ik progressie maak.”

 

Shaun Simpson: “Ik kijk vooral naar de positieve punten van dit weekend. Om eerlijk te zijn had ik zeven dagen geleden niet gedacht dat ik hier zou kunnen starten. Dat mijn schouder goed genoeg was om te rijden was eigenlijk al een wonder, daarnaast had ik ook nog een ontsteking en open wond in mijn arm.  Toch wist ik mijn op één na beste resultaat van het jaar te behalen. Ik greep één keer de holeshot en het rijden ging blij vlagen goed, daar ben ik blij mee. Twee manches in de punten en nu een kleine break in het schema waardoor ik fit naar Rusland kan. Alles bij elkaar mag ik niet anders dan tevreden zijn.”

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Overveld Parts
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Honda
Kellerman Quadschool