Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke
HK Suspension
SJ Racing

Advertenties

Grizzly Racing Service
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Honda
Carpus
De Brug Personeel
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
BCS Racing
TvH Motorsport
HMX Parts

Van Sikkelerus negentiende na battle voor de zestiende plaats op Aragon

Jaimie van Sikkelerus vocht in de World Supersport wedstrijd op Motorland Aragon een gevecht uit voor de zestiende plaats.

Van Sikkelerus negentiende na battle voor de zestiende plaats op Aragon

Uiteindelijk kwam de coureur uit Akersloot als negentiende over de finish en was niet tevreden met dit resultaat. Volgende week rijdt Van Sikkelerus zijn thuisrace op het TT Circuit Assen.


Afgelopen weekend was de eerste Europese ronde van de World Supersport op Motorland Aragon in Spanje. De eerste vrije training werd verreden op een deels natte baan. Jaimie van Sikkelerus gebruikte deze sessie om het nieuwe motorblok van zijn Honda in te rijden. De tweede vrije training werd verreden op een droge baan. Van Sikkelerus zette in deze sessie een negentiende tijd, maar was na afloop niet tevreden. Er waren nog de nodige problemen vanwege het vele glijden aan de achterkant bij het aanremmen. Het Gemar Team Lorini werk in de avond zeer hard om dit probleem verholpen te krijgen.


Zaterdagmorgen in de derde vrije training maakte Van Sikkelerus een flink moment mee, toen hij bijna een highsider maakte. De 20-jarige coureur kon zijn motor wel opvangen, maar verdraaide daarbij zijn knie. Na afloop van de sessie kreeg Van Sikkelerus meteen medische assistentie en kon wel van start in de kwalificatie. Met deze pijnlijke knie wist Van Sikkelerus in de laatste ronde van Superpole 1 nog bijna een seconde van zijn tijd af te halen. Dit leverde hem een drieëntwintigste startpositie op.


Jaimie na afloop van de kwalificatie: ‘Het was een zware dag, na mijn moment in de derde vrije training. Ik ben nog niet tevreden over mijn tijd en plaats in de kwalificatie. Ik zal dus nog meer uit mijzelf moeten halen in de wedstrijd.’


In de race verloor Van Sikkelerus een aantal posities bij de start, maar die wist hij al snel weer goed te maken. De Honda-rijder wist in de bochten veel rijders in te halen, maar miste duidelijk vermogen op het rechte stuk waardoor hij weer posities moest inleveren. Van Sikkelerus wist zich in de loop van de race op te werken in een groep die vocht voor de zestiende plaats. In de slotfase reed de rijder uit Akersloot vooraan in de groep, maar door een schakelfout kwam hij uiteindelijk als negentiende over de finish.


Jaimie na afloop van de race: ‘Ik had een battle voor de zestiende plaats. In de laatste ronde drie plaatsen verloren door een schakelfout en negentiende geworden. We moeten meer vermogen zien te vinden. Het team is aan het werk om hier een oplossing voor te vinden.’


Volgend weekend van 20 t/m 22 april is de thuisrace voor Van Sikkelerus op het TT Circuit Assen.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
VdLaarRacing
Austria Motors
Overveld Parts