Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Honda
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Carpus
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
De Brug Personeel
BCS Racing
Ozzo Racing
Grizzly Racing Service
HMX Parts

Manchezege voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Westerbork

Raivo Dankers van RD10 heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork een manchezege weten te boeken.

Manchezege voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Westerbork

Dankers won op overtuigende wijze de eerste manche maar kwam in de eerste ronde van de tweede manche ten val en moest een inhaalrace rijden. Ondanks dat hij een grote achterstand had, kwam hij met snelle rondetijden naar voren en wist er nog een zevende plaats uit te halen waarmee hij derde werd in het dagklassement.

In de training was het met rond de 50 rijders in de baan bijzonder druk. Dit maakte het moeilijk om een perfecte ronde neer te zetten. Tevens waren er regelmatig gele vlagsituaties waardoor er niet hard doorgereden kon worden. Toch wist Raivo een derde tijd neer te zetten en aangezien het verschil met de twee snelsten bijzonder klein was, wist Raivo dat hij mee ging doen voor de prijzen.

In de eerste manche koos hij voor een plaats helemaal aan de rechterzijde achter het starthek. Toen het hek viel kwam hij niet heel goed weg maar in de eerste bochtencombinatie kwam hij er mooi tussendoor en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Niet veel later stootte hij door naar de koppositie en zette een hoog tempo in. De hele wedstrijd hield Raivo het tempo strak en dit zorgde ervoor dat hij steeds verder weg begon te lopen bij zijn achtervolgers. Na een manche waarin hij zeer gecontroleerd had gereden, won hij met een voorsprong van meer dan dertig seconden op de tweede man.

Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de tweede manche. Echter ditmaal ging het in de eerste ronde mis, wat tot gevolg had dat bijna het hele veld nog achter hem aan kwam. Na de valpartij duurde het bijzonder lang voordat Raivo zijn motor weer aan de praat had en pas toen hij bijna een ronde lap had, kon hij zijn weg vervolgen. Alles werd op alles gezet om nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Dit lukte goed want met hele snelle rondetijden passeerde hij de ene na de andere rijder en finishte als zevende.

Met een 1-7 in de manches eindigde Raivo op een mooie derde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal de crosser uit Heesch starten in de eerste ADAC 125cc in Drehna.

Daguitslag ONK 125cc Westerbork:
1 Brian van der Klij 91 Pnt
2 Raf Meuwissen 90 Pnt
3 Raivo Dankers 84 Pnt
4 Kjell Verbruggen 79 Pnt
5 Twan Wagenaar 69 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Austria Motors
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
JH MX Service
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Overveld Parts