BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

BCS Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
HMX Parts
Carpus

Lotte van Drunen blijft winnen in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc

Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in Westerbork beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen weten te winnen.

Lotte van Drunen blijft winnen in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc

 Broer Bram kwam ook in Westerbork in actie, bij de 125cc klasse en werd negende.

In Westerbok werd op circuit “de Weidestukken” de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verreden. Lotte kwam met de maximale score naar Drenthe en wilde haar ongeslagen reeks hier graag voortzetten. Broer Bram is nog steeds niet helemaal fit maar ook hij wilde er het beste van gaan maken in de 125cc klasse.

Het was eerst de beurt aan Lotte, Westerbork is een heerlijke, zware zandbaan met mooie springbulten en een lang startterrein. Lotte mocht als eerste de baan in voor haar tijdtraining en vertrok meteen. Al snel wist zij de snelste tijd op de klokken te zetten en was hier dan ook weer zeer tevreden over.
Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Lotte goed weg en kwam achterop hangend over het lange startterrein en dook als koploper de eerste bocht in. Gedurende de wedstrijd wist ze een gaatje te slaan op de tweede man en finishte als eerste. De start van de tweede manche was wederom goed en Lotte begon als tweede aan haar manche. Ergens midden op het circuit zag Lotte kans om de kopman te passeren en nam meteen de leiding over. Ook in deze manche reed Lotte foutloos en had alles goed onder controle. Met een ruime voorsprong kwam ze dan ook wederom als winnaar over de finish.

Bram die nog steeds niet geheel fit is, reed goed in de tijdtraining en zette een mooie elfde tijd neer in een deelnemersveld dat vijftig rijders telde. Tevreden keerde Bram terug naar het rennerskwartier waar hij de nodige maatregelen nam om zo fit mogelijk aan de start van de eerste manche te verschijnen.

Bij het vallen van het hek was Bram heel goed weg en kwam als tweede door de eerste bocht. Helaas kwam hij daarna bijna tegen een andere rijder aan waardoor hij een paar plaatsen prijs moest geven. Bram wisselde een aantal keren van plaats van zeven naar acht en naar negen maar finishte uiteindelijk heel keurig als achtste. De start van de tweede manche was ook weer goed en Bram lag meteen tweede. In de eerste negen ronden van de wedstrijd reed hij op een vijfde plaats maar richting de slotfase moest hij het tempo laten zakken waardoor hij nog keurig als tiende over de finish kwam. In de uitslag betekende dit een mooie negende plaats.

Volg Lotte via Instagram lottevandrunen101 of Facebook Lottevandrunen101

Bedankt sponsors!

Brouwer Motors, Gruko bv, Brouwer Motorsport, RK service, Husqvarna Nederland, No escape racing, Bronkhorst Trading, Motorex, Houthandel Gorinchem, Reclame WZ, HGS Exhaust Systems, Freegun, No Fear Engergie Drink, Twin Air, VHM, 21 Casino, Schoonmaakbedrijf ACS, R2C trainingen, Jumbo, Nooteboom Textiles, Alpinestars, Stenzo Textiles, De Noord Assurantiën, Joytex, MX Nieuws, Rhegartex, De Stoffenkraam.

Fotocredits RGP Photo en RebaMX


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Honda
VdLaarRacing
Ovaa Motors
De Brug Personeel
CPJ Techniek