HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

Vakgarage Akersloot
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
Carpus
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
HMX Parts
Eilers MX Racing
Motorworkx

Thomas Kjer Olsen in Portugal terug op het MX2 podium

Op het met sporen bezaaide circuit van Agueda in Portugal heeft Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zich in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap terug weten te knokken tot op het MX2 podium.

Thomas Kjer Olsen in Portugal terug op het MX2 podium

Olsen eindigde op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een derde plaats staan in de tussenstand.

Tijdens de terugkeer op het historische circuit van Agueda wist Olsen zijn vierde podiumplaats in vijf wedstrijden veilig te stellen. Hij begon met een tweede plaats in de kwalificatieheat sterk aan het weekend en reed zijn krachtige Husqvarna FC250 naar een 4-2 in de manches waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

Voor Thomas Covington liep het anders. De Amerikaan begon sterk aan de eerste manche en reed in de eerste zes ronden op een goede tweede plaats totdat hij zijn knie verdraaide. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet hij het circuit en ging ook in de tweede manche niet meer van start. Op maandag zal Covington naar het ziekenhuis gaan om de ernst van de situatie te laten bekijken.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Ik keek er naar uit om hier een goed resultaat neer te zetten. Het doel was om constant te scoren en ik ben blij dat we er weer een podiumplaats bij hebben. In de eerste manche pakte ik een goede start en na een gecontroleerd gereden wedstrijd slaagde ik erin om vierde te worden. In de tweede manche nam ik al snel de tweede plaats in handen en wist dit vast te houden tot aan de finish. Door een aantal fouten in de laatste paar ronden kwam Ben Watson nog heel dichtbij maar ik ben blij dat ik de tweede plaats vast heb weten te houden. Ik ben heel tevreden dat ik weer op het podium ben geeindigd en ik wil het team bedanken voor al het harde werken wat ze voor mij doen.’’

Commentaar Thomas Covington: ‘’Ik pakte een hele goede start in de eerste manche en had al snel de tweede plaats in handen. Mijn snelheid was goed en ik wilde heel graag mee vechten voor de overwinning. Na zes ronden kwam ik bij het ingaan van een bocht in een zacht stuk van het circuit en bezeerde mijn knie. Er lag op sommige plaatsen heel veel modder en dat maakte het moeilijk. Het is dezelfde knie als die ik eind vorig jaar blesseerde tijdens de MX des Nations en de pijn was te hevig om verder te gaan. Op dit moment weet ik niet hoe ernstig de blessure is. Ik ga er met de dokters naar kijken en ik hoop dat ik snel weer plannen kan gaan maken om terug te keren in de wedstrijden.’’

De volgende Grand Prix wordt op dinsdag 1 mei verreden in Orlyonok, Rusland.

Daguitslag Grand Prix MX2 Portugal:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
3 Jed Beaton 38 Pnt
4 Ben Watson 36 Pnt
5 Pauls Jonass 36 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 216 Pnt
2 Jorge Prado 202 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 185 Pnt
4 Ben Watson 141 Pnt
5 Jed Beaton 129 Pnt
11 Thomas Covington 91 Pnt
Pictures: Bavo
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Honda
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool