BZS Racing Parts
HK Suspension
BTC Scooters
SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
Vakgarage Akersloot
De Brug Personeel
Honda
Grizzly Racing Service
BCS Racing
Tonnies Bike Shop
TvH Motorsport
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
Carpus

Roan van de Moosdijk tiende in eerste Dutch Masters in Markelo

Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team is in Markelo de Dutch Masters of Motocross in de top tien begonnen.

Roan van de Moosdijk tiende in eerste Dutch Masters in Markelo

De door Colle ondersteunde rijder moest in beide manches van ver komen maar vocht door tot aan de finishvlag en dit leverde hem een twaalfde en een tiende plaats op.

 

In de training had Roan wat last van de drukte op het circuit. Hij kon moeilijk ruimte vinden en kon daardoor niet helemaal de perfecte ronde neerzetten waardoor hij uit kwam op een dertiende tijd.

 

Uitermate gemotiveerd maakte hij zich klaar voor de eerste manche. Hij reageerde snel toen het starthek viel, echter kwam hij net over het hek in aanraking met een andere rijder waardoor hij zijn gas even dicht moest doen. Pas op een twintigste plaats sprong hij het bos in en had veel werk te doen om naar voren te komen. Omdat hij in de beginfase te verkrampt reed, kreeg hij na een aantal minuten last van opgepompte armen. Ondanks dit probeerde hij zijn opmars verder te zetten. Verschillende rijders werden een plaats terugverwezen en door te blijven knokken tot aan de finish wist hij er toch nog een twaalfde plaats uit te halen.

 

Hopende op een betere start bereidde hij zich voor op de tweede manche. Echter ook ditmaal ging er iets mis bij de start waardoor hij achter de vallende rijders tot stilstand kwam. Bij het inrijden van de tweede bocht lag hij op een dertigste plaats maar verderop in de ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam op een zestiende plaats voorbij start/finish. Omdat hij in deze manche minder last had van zijn onderarmen kon hij door blijven gaan tot in de slotfase en dit leverde hem een mooie tiende plaats op.

 

Met een 12-10 in de manches eindigde de door WvH gevelprojecten ondersteunde rijder op een tiende plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd van Roan is de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250 in het Spaanse RedSand op 24 en 25 maart.

 

Daguitslag Dutch Masters Markelo 250:

1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt

2 Jed Beaton 40 Pnt

3 Davy Pootjes 35 Pnt

4 Jago Geerts 35 Pnt

5 Vsevolod Brylyakov 30 Pnt

10 Roan van de Moosdijk 20 Pnt

 

AGM Scooters
MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Austria Motors
CPJ Techniek
Ovaa Motors
JH MX Service
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
MX Direct
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
Overveld Parts