BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

TvH Motorsport
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
HMX Parts
Ozzo Racing
Gremmer Constructie

Brian van der Klij begint de Dutch Masters in de top tien

Husqvarna-rijder Brian van der Klij is in Markelo de Dutch Masters of Motocross in de top tien begonnen.

Brian van der Klij begint de Dutch Masters in de top tien

Brian kwam in de eerste manche van ver terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche startte hij beter en reed hij lang op een zevende plaats. Echter door een foutje in de laatste bocht verloor hij een positie en finishte als achtste.

 

Een sterk internationaal deelnemersveld begon in de ochtend aan de training. Maar liefst 59 rijders gingen de baan op waardoor het vrij druk was. Brian had zijn draai al snel gevonden en wist een nette achtste tijd op de klokken te zetten. In totaal zaten slechts vier Nederlanders in de top 15, wat aangeeft hoe internationaal het deelnemersveld was. De achtste tijd in de training zorgde ervoor dat Brian in beide manches een goede startplaats uit mocht kiezen achter het starthek.

 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde Brian heel snel maar omdat zijn machine even in hield, kwam hij in het gedrang terecht en kon pas als 39ste aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een twintigste plaats. In de rest van de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist de manche af te sluiten op een twaalfde plaats.

 

In de tweede manche kende hij een betere beginfase en na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een zevende plaats voorbij start/finish. Lang wist hij stand te houden op deze positie totdat hij in de laatste bocht een foutje maakte en gepasseerd werd. Nu moest hij genoegen nemen met een achtste plaats.

 

Met een 12-8 in de manches eindigde de crosser uit Geldermalsen op een tiende plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Brian de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op de kalender in Valkenswaard.

 

Commentaar Brian van der Klij: ‘’Ik ben tevreden over de wedstrijd in Markelo en kijk uit naar de start van het EMX125 Kampioenschap in Valkenswaard. Het zetten van een tijd ging hier goed en ik wil hetzelfde in Valkenswaard laten zien.’’

 

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Markelo:

1 Rene Hofer 47 Pnt

2 Peter Polak 40 Pnt

3 Emil Weckman 34 Pnt

4 Filip Olsson 29 Pnt

5 Emil Jonrup 27 Pnt

10 Brian van der Klij 22 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
Honda
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel