SJ Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Stage Alain Roels
De Brug Personeel
Motorworkx
Eilers MX Racing
Grizzly Racing Service
BCS Racing
Carpus
HMX Parts
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Tonnies Bike Shop
TvH Motorsport
Honda

Bolink en Bouwense kwalificeren zich in Markelo, dubbele enkelbreuk voor Hessel Danen

Mack Bouwense en Mike Bolink van Lakerveld Racing hebben zich in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo weten te kwalificeren.

Bolink en Bouwense kwalificeren zich in Markelo, dubbele enkelbreuk voor Hessel Danen

Het was niet de meest makkelijke wedstrijd voor het team want Mack kon niet lekker in zijn ritme komen en Mike Bolink moest in beide manches vanaf de tweede startrij starten en kwam bij de tweede start ook nog ten val. Helaas wist Rico Lommers niet door de kwalificatie te komen en brak Hessel Danen zijn enkel op twee plaatsen waardoor hij voorlopig buiten de strijd zal zijn.

 

In de ochtend kreeg het team gelijk al een tegenslag te verwerken want in de vrije training van de 125cc klasse raakte Hessel Danen geblesseerd. Bij een sprong landde hij verkeerd en ving dit op met zijn enkel. Dit had tot gevolg dat hij zijn enkel op twee plaatsen heeft gebroken. Morgen zal Hessel hieraan geopereerd worden en zal daarna zes weken moeten herstellen alvorens hij de motortraining weer kan hervatten.

 

Rico Lommers deed er in de tijdtraining alles aan om een snelle tijd op de klokken te zetten maar helaas lukte dit niet waardoor hij er niet in slaagde om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

Mack Bouwense had geen makkelijke week gehad voor Markelo en dit eiste zijn tol in de wedstrijd. In de tijdtraining lukte het hem niet om er een perfecte ronde uit te persen waardoor hij strandde op een 31ste tijd. In de eerste manche kwam hij vanaf een negentiende plaats naar voren maar helaas kwam hij tijdens zijn opmars drie keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een zesendertigste plaats. Ook in de tweede manche had Mack het moeilijk maar wilde niet opgeven en wist na een slechte start als 32ste te finishen.

 

Mike Bolink had zijn zinnen gezet op kwalificatie in Markelo. Dit liep niet geheel vlekkeloos omdat hij in zijn eerste snelle ronde van de training met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Later in de sessie zette hij een zesendertigste tijd op de klokken en kwalificeerde zich uiteindelijk als zevenendertigste.

 

In beide manches moest Mike vanaf de tweede startrij starten. In de eerste manche kwam hij er niet goed tussendoor bij de start en moest vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend werkte hij zich op naar een dertigste plaats en ging in de slotfase het gevecht aan met de negenentwintigste man. In de tweede manche kon hij de grote valpartij vermijden maar helaas bij het uitkomen van de bocht werd zijn voorwiel aangetikt waardoor hij ten val kwam. Snel sprong hij terug op de motor maar helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer inzat dan een 33ste plaats.

 

Aankomend weekend zullen verschillende teamleden van Lakerveld Racing van start gaan in de Grand Prix van Valkenswaard.

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Austria Motors
Overveld Parts
Ready 2 Compete
JH MX Service