Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Tonnies Bike Shop
HMX Parts
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
BCS Racing
Motorworkx
Honda
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
Grizzly Racing Service
Carpus
De Brug Personeel

Raf Meuwissem scoort top drie plaats in de Dutch Masters in Markelo

Raf Meuwissen van het EightyNine BCS Racing team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo een top drie plaats weten te behalen.

Raf Meuwissem scoort top drie plaats in de Dutch Masters in Markelo

Meuwissen kreeg in de eerste manche in de top vijf rijdend een tegenslag te verwerken toen er een steen bekneld kwam te zitten tussen zijn ketting. Veel tijd ging hierbij verloren waardoor hij niet verder kwam dan een vijftiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door de hele manche goed mee te doen in de kopgroep en als derde over de finish te komen.
 
In de training was het erg druk op het circuit maar ondanks dit vond Raf de ruimte om een aantal snelle rondetijden op de klokken te zetten en sloot de training af als vierde. 
 
De start van de eerste manche verliep niet geheel volgens plan want pas op een achtste plaats kwam hij door de eerste bocht. Ondanks dat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, wist hij zich toch op te werken naar een vijfde plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde toen er een steen bekneld kwam te zitten tussen de ketting waardoor Raf ten val kwam. Het duurde even voordat hij de steen er tussenuit had en zijn weg kon vervolgen en hierdoor was hij teruggevallen naar een twintigste plaats. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist zich in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te knokken naar een vijftiende plaats.
 
Gebrand op een beter resultaat ging hij van start in de tweede manche. Ditmaal zat hij er beter bij na de start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en zijn snelheid was goed. Raf wist de kopman goed te volgen totdat hij in het tweede deel van de wedstrijd een paar foutjes maakte en de tweede plaats af moest staan. De crosser uit St. Joost bleef knokken tot aan de finish en wist op een mooie derde plaats over de finish te komen.
 
Ondanks zijn tegenslag in de eerste manche wist hij in het dagklassement toch nog beslag te leggen op een zesde plaats. Aankomend weekend staat voor Raf de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in Valkenswaard.
 
Daguitslag Dutch Masters 125cc in Markelo:
1 Rene Hofer 47 Pnt
2 Peter Polak 40 Pnt
3 Emil Weckman 34 Pnt
4 Filip Olsson 29 Pnt
5 Emil Jonrup 27 Pnt
6 Raf Meuwissen 26 Pnt
 

MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Overveld Parts
Austria Motors
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Ovaa Motors