BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

BCS Racing
Gremmer Constructie
HMX Parts
Motorworkx
TvH Motorsport
Carpus
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels

Sven van der Mierden scoort top tien plaats in sterke int.wedstrijd in Hawkstone Park

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft zich in het zware geweld van de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park goed staande weten te houden.

Sven van der Mierden scoort top tien plaats in sterke int.wedstrijd in Hawkstone Park

Van der Mierden was in beide manches ruim in de top 15 te vinden maar moest in de eerste manche door een val in de laatste ronde genoegen nemen met een zeventiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door sterk tiende te worden.

Nadat Sven in het deelnemersveld van wereldniveau als zestiende had getraind, kwam hij bij de start van de eerste manche niet heel lekker weg. Al vrij snel kwam hij de top vijftien binnen en schoof door naar een veertiende plaats. “Ik kreeg de aansluiting met de dertiende man en heb een aantal ronden alles geprobeerd om erlangs te gaan maar dit lukte niet,” vertelt Sven.

Helaas kwam de crosser uit Valkenswaard in de laatste ronde nog hard ten val waarbij hij drie plaatsen verloor en als zeventiende over de finish kwam.

Bij de valpartij van de eerste manche had van der Mierden zijn hand bezeerd maar ondanks dit was hij vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan. Ditmaal zat hij er iets beter bij met de start en kreeg hij al snel de vijftiende plaats in handen. Met een goed ritme wist hij verschillende rijders te passeren en finishte op een knappe tiende  plaats.

Aan het einde van de dag stonden de beste MX1-rijders tegen de beste MX2-rijders in de superfinale. “Ik kwam niet lekker weg bij de start en besloot om mijn eigen wedstrijd te rijden. Dit pakte goed uit waardoor ik in het sterke deelnemersveld als zeventiende over de finish kwam.”

Volgende week zondag zal het volledige Hutten Metaal Yamaha Racing team van start gaan in de wintercross in Groesbeek.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
JH MX Service
Overveld Parts
CPJ Techniek
Ovaa Motors
De Brug Personeel
Honda