HK Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop
Honda
Vakgarage Akersloot
De Brug Personeel
Ozzo Racing
Carpus
BCS Racing
Grizzly Racing Service
Motorworkx

Rustdag komt op juiste moment voor Bastiaan Nijen Twilhaar

De twee Nederlandse quadrijders in de Dakar, Kees Koolen en Bastiaan Nijen Twilhaar, hebben de rustdag gehaald. Ze zijn gisteren de grens overgestoken van Peru naar Bolivia.

Rustdag komt op juiste moment voor Bastiaan Nijen Twilhaar

Het bivak is bij de op 3500 meter hoogte gelegen stad La Paz. Vier dagen hebben de deelnemers de hoogste, mooiste en zwaarste duinpartijen voor de kiezen gekregen. Bastiaan en Kees hebben genoten. Woensdag hadden de deelnemers na hun proef een heel lange verbinding. Veel deelnemers kwamen pas in het donker in het bivak aan. Dat bivak lag aan de voet van de hoge Andes. Gisteren zijn de deelnemers nog verder de hoogte ingegaan. Behalve koud (langs de route lag sneeuw) was het ook meteen weer zeiknat in Bolivia. Zowel op de proef als in La Paz waar de deelnemers zoals gebruikelijk hartstochtelijk door de Bolivianen werden toegejuicht.

 

De rustdag kwam voor veel van de overgebleven deelnemers precies op tijd. Bastiaan voelde zich in de duinen topfit en had geen moeite met de warmte. Maar de eindeloze verbindingen en de kou eisten ook bij Bastiaan zijn tol. Hij was behoorlijk gesloopt toen hij donderdagavond in het bivak arriveerde. Bastiaan: “De laatste dag in de duinen ging super (13e plaats!). Ik had weer helemaal het oude gevoel terug qua navigeren en snelheid. Maar ik voelde ook al een lichte griep opkomen en die griep werd gisteren alsmaar erger. Een loopneus, zere strot, hoofdpijn, koude rillingen. En dat allemaal op een moment dat we nog verder de hoogte en de kou ingingen. Niet zo fijn dus. En de route van gisteren was ook nog eens een keer helemaal niet leuk met een quad. Lange rechte paden met greppels waar je zo in kunt klappen. Zeker bij dat slechte zicht want ik moest zonder bril rijden omdat die steeds vol spatte. Maar de ogen steeds vol is ook niet prettig. Daarom was de donderdag voor mij een slechte dag. Bij aankomst in het bivak ben ik zo snel als kon de slaapzak ingedoken met flink wat tabletten om de griep te onderdrukken en weer wat op temperatuur te komen. Toen ik vanmorgen wakker werd voelde ik me gelukkig alweer een stuk beter. De rustdag komt voor mij op het juiste moment want ik kan mooi een beetje uitzieken. Ik denk wel dat ik er morgen weer vol tegenaan kan gaan. Het is hier gelukkig droog maar of we dat zo de komende dagen houden is nog even afwachten. Ik maak me nergens druk om.”

 

Morgen (zaterdag) rijden de deelnemers naar Uyuni bij het beruchte zoutmeer. Daar wordt overigens niet meer doorheen gereden. De etappe speelt zich af op grote hoogte, de hele dag tussen de 3500 en 3900 meter. Het is meteen een lange proef van 425 km voorafgegaan door een verbinding van 300 km. Geen duinen dit keer maar waarschijnlijk lange snelle paden met verraderlijke gaten en stenen. En als de deelnemers pech hebben is het er ook nog koud en nat. Er wordt iedere dag regen voorspelt.  Totaal andere omstandigheden dus dan de eerste dagen van de rally,

 

Foto 2: Bastiaan vertrekt vanuit het bivak en foto 1 opstellen voor de massastart enkele dagen geleden.

 

Meer foto’s zijn te vinden op: https://www.facebook.com/search/top/?q=bastiaan


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Austria Motors
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Overveld Parts
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Ovaa Motors
JH MX Service
Kellerman Quadschool