SJ Racing
BTC Scooters
BZS Racing Parts
Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

Honda
Ozzo Racing
Motorworkx
Grizzly Racing Service
HMX Parts
De Brug Personeel
TvH Motorsport
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop

Maikel Smits bereikt zonder kleerscheuren de rustdag

De zesde etappe van de Dakar Rally, de laatste voor de rustdag, was niet de dag van Maikel Smits. Het scheelde een haartje of de motorrijder had de finish niet gehaald.

 Maikel Smits bereikt zonder kleerscheuren de rustdag

Een overstekend hertje tijdens de eerste proef in Bolivia dwong Smits tot een noodstop die uitmondde in een fikse crash. “Het was een enorme klapper, maar wonder boven wonder heb ik niks.”
 
De motor was een beetje krom, maar Smits kon er wel de voor de motorrijders ingekorte etappe mee uitrijden. Op het gemak, want niet veel later kwam hij ook nog bijna in aanvaring met twee honden die op het parcours liepen. “Het stikt hier van de loslopende honden. Ik heb het gas dicht gedraaid en ben heel rustig naar de finish gereden. Het verbaast me dat ik nog 54ste ben geworden. Dat is beter dan ik had verwacht.”
 
Ondanks dat hij maar een kort nachtje had gehad in Arequipa – nog geen vier uur – ging het prima met Smits. Van de lange verbinding naar de start, die vanwege mist en regen een eind verderop was gelegd, had hij weinig last. “Maar de special, die sloeg nergens op. Alleen maar snelle paden, alles vol gas. Dat is sowieso al niks voor mij. Op het eerste stuk dat een beetje technischer was, met allemaal gaten en kuilen, stak er ineens een hertje over. In een reflex ben ik vol in de remmen gegaan en stuurde ik de motor weg. Het achterwiel schoot in een gat en ik werd er met een highsider afgegooid.”
 
Ondanks de mindere dag kan Maikel Smits tevreden terugkijken op zijn eerste Dakar-week. Hij gaat de rustdag in op de 34ste plaats en is daarmee de best geklasseerde Nederlandse motorrijder. “Het gaat boven verwachting goed. Ik heb ook echt zin in de tweede week. Maar ik ben nu wel toe aan de rustdag. Even een beetje bijkomen en weer opladen.”
 

MKS Graphics
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Austria Motors
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
MX Direct
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
CPJ Techniek