4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Motorworkx
Carpus
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
Eilers MX Racing
Honda
Tonnies Bike Shop
HMX Parts
BCS Racing
Ozzo Racing

Bastiaan Nijen Twilhaar als Wegenwacht

Dinsdagavond kwam er weer een berichtje van Bastiaan vanuit de hoge zandduinen in Peru. “Het is geweldig rijden in de hoge duinen, wat een feest.

Bastiaan Nijen Twilhaar als Wegenwacht

En zeker als je boven op zo’n duin staat aan het einde van de etappe met diep beneden je de zee. Dan weet je ook dat je weer in de buurt bent van het bivak. Zowel gisteren als vandaag twee grote lussen door de duinen gereden. Vanmorgen was er een massastart op het strand. Dat was nog eens een echte strandrace, er kwam geen einde aan. Gisteren (maandag) heb ik Kees moeten helpen. Hij was gestrand omdat door een steen de ketting van het tandwiel was geslagen. De ketting zat vast. Ik had een nieuwe ketting bij me en die is er toen opgezet. Kees heeft daardoor helaas flink wat tijd verloren. Zelf heb ik problemen met een kapotte GPS gehad. Daardoor ben ik maandag te laat gestart. Van de organisatie heb ik een andere GPS gekregen die wel functioneerde. Met de quad is het rijden door de duinen net surfen of rijden met een sneeuwscooter door de sneeuw. De duinen zijn echt enorm en dat zijn sommige afdalingen ook.  Maar ik geniet volop. Wel ben ik vandaag nog wat tijd verloren omdat ineens alle bouten uit de roadbookhouder waren verdwenen. Het scheelde niet veel of ik was alles kwijt. Met ‘spinnen’ en spanbadjes heb ik de boel kunnen redden.”

Bastiaan is dinsdag als 27e over de finish gekomen, Kees Koolen werd 15e.  Woensdag krijgen de heren eerst een proef met veel zand van zo’n 250 km en vervolgens een lange verbinding van meer dan 600 km richting Bolivia. Vrijdag is in in La Paz de rustdag. Dat geeft iedereen de gelegenheid om te wennen aan de hoogte. (3600 meter)

 

Foto 2 aan het ontbijt met Jurgen van de Goorbergh en foto 1 uitzicht vanaf het ‘dakterras’ van Bastiaan.

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Austria Motors
JH MX Service
Ready 2 Compete