HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
BTC Scooters
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

BCS Racing
De Brug Personeel
Vakgarage Akersloot
Motorworkx
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Grizzly Racing Service
MX Stage Alain Roels
Carpus
Honda
Tonnies Bike Shop
Eilers MX Racing
HMX Parts

Zware maar leuke dag voor Luc van de Huijgevoort

De vierde etappe van de Dakar Rally was voor Luc van den Huijgevoort een achturige werkdag. Precies die tijd had hij nodig om de 330 kilometer special stage te volbrengen.

Zware maar leuke dag voor Luc van de Huijgevoort

Dat was sowieso al een knappe prestatie, want van de 123 motorrijders die eraan begonnen, haalden tien de finish niet. Onder de uitvallers bevond zich onder anderen klassementsleider Sam Sunderland.
 
“Het was ook inderdaad een zware en soms gevaarlijke dag, maar ik vond het wel leuk”, zei debutant Van de Huijgevoort aan de finish van de lus bij San Juan de Marcona. “Het was heel hard werken, en er is weer genoeg gebeurd vandaag, maar daar komen we ook voor, toch?”
 
Van de Huijgevoort had zelf ook genoeg meegemaakt. Op ongeveer 120 kilometer in de proef, net voor een heel snel stuk overging in loodzware duinen, reed hij in het stof van een quad voor hem. Daardoor zag hij een steen over het hoofd. “Ik ketste er vol op en daar lag ik. De motor sloeg af en het duurde even voor ik ‘m weer aan de gang had. Eerst dacht ik dat er iets was met een benzineslangetje, maar het bleek een zekering te zijn die losgeschoten was. Daar heb ik toch wel een half uur aan zitten knutselen voordat ik weer op gang was.”
 
Een stuk verderop stond Van de Huijgevoort een poos bij Mirjam Pol, die was gevallen. “Die heb ik geholpen. Al met al heb ik dus ook best een tijd niet gereden. Als me dat een uurtje heeft gekost, dan is het maar zo. Ik ben tevreden met hoe de dag is verlopen.”
 
Foto credit: Rallymaniacs
AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
JH MX Service
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
MX Direct
Austria Motors
Overveld Parts
CPJ Techniek