BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Carpus
BCS Racing
Honda
De Brug Personeel
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Motorworkx
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Grizzly Racing Service
MX Stage Alain Roels

Hans Vogels vice-kampioen in de klasse E2 van het Nederlands kampioenschap enduro

"Vice-kampioen... Niet echt waar ik voor ging, maar ik kijk toch tevreden terug naar afgelopen seizoen."

Hans Vogels vice-kampioen in de klasse E2 van het Nederlands kampioenschap enduro

Zo sprak Hans Vogels na de laatste wedstrijd van het seizoen. "De tweedaagse kampioensrit in Eindhoven was echt een hele lastige wedstrijd. De weersomstandigheden vielen niet mee en zorgden ervoor dat er veel valpartijtjes waren in de 4 rondes die per dag afgewerkt moesten worden. De route liep door zwaar en mul terrein rondom defensie gebied. Elke ronde telde 3 proeven die gedurende de dag erg kapot gereden werden en alsmaar zwaarder werden. Het was erg spannend en mijn tijden lagen steeds erg dicht bij de tijden van de concurrentie. Zaterdag was ik erg sterk aan het rijden en had ik tot en met de derde ronde de leiding in handen. Door mijn eigen schuld viel ik en moest ik de dag afsluiten met een tweede plaats."


Het had van zaterdag op zondag geregend en proef 1 en 3 waren dezelfde proeven als op zaterdag, maar werden in tegengestelde richting gereden. Het nadeel daarvan is dat alle sporen vreemd lopen omdat de rijrichting anders is. Hans besloot gedurende de dag geen risico meer te nemen omdat het gat naar de kopman te groot werd:  "In het begin van de dag was het stuivertje wisselen, maar uiteindelijk werd de afstand toch net wat te groot en heb ik besloten om me niet over de kop te rijden, maar constant te blijven en zo de tweede plaats zeker te stellen. Ik bleef snelle tijden op de klok zetten en een valpartijtje had misschien ook nog de tweede plaats gekost."

 

Bedankt!

"Zonder steun van mijn familie, sponsoren en vrienden had ik dit natuurlijk niet kunnen doen. In het bijzonder dit jaar mijn vriendin Sabine en ons mam. Zij hebben zich extra ingespannen met onze nieuwste telg zodat ik de focus kon houden die nodig is in zo'n kampioenschap.


Het is ook de motivatie die ik krijg van de betrokkenheid en het feit dat ik iedereen, die zich voor me inspant trots wil maken, dat drijft mij ook enorm zodat ik elke keer weer probeer het uiterste eruit te halen.

 

 

Top 10 van de E2 klasse kampioensrit en de eindstand van het kampioenschap.

 

De normaal gesproken feestelijke prijsuitreiking werd afgelast

Triest nieuws! De prijsuitreiking werd afgelast door het overlijden van een vrijwilliger tijdens de wedstrijd. Onze gedachten gaan uit naar alle nabestaanden en betrokkenen! Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
JH MX Service
Austria Motors
Ovaa Motors