×5
 
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
BTC Scooters
HK Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
Carpus
Motorworkx
Honda
De Brug Personeel
Vakgarage Akersloot
Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
VH Special Exhaust
Tonnies Bike Shop
HMX Parts
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing

Bas Klein Haneveld strijdend naar tweede plaats in ONK Enduro in Harfsen

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft er in de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen alles aan gedaan om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

Bas Klein Haneveld strijdend naar tweede plaats in ONK Enduro in Harfsen

Dit begon goed in de eerste proef maar door valpartijen in de tweede en vierde proef verloor hij kostbare tijd waarna hij besloot om iets gas terug te nemen. Op gecontroleerde wijze reed hij de wedstrijd uit en wist zijn vijfde tweede plaats van dit seizoen binnen te halen!

 

De club had drie echte enduroproeven uitgezet met snelle paden door het bos maar ook hele technische secties met wortels en kruip/sluipdoorwerk. Bas had enorm veel zin in deze enduro en voelde zich gelijk goed op de motor.

 

Klein Haneveld opende scherp in de eerste proef en zette een goede tijd op de klokken waarbij hij slechts drie seconden verloor op de kopman. Helaas ging het in de tweede proef mis met Bas want op de gladde omstandigheden kwam hij tot twee keer toe ten val en verloor hierbij veel tijd. Omdat hij in proef 4 nogmaals viel besloot hij om een tandje terug te doen om weer wat netter te gaan rijden.

 

Zonder fouten en de snelheid terug opbouwend reed hij de resterende proeven en wist met een kleine marge van 14 seconden op de derde man toch nog tweede te worden in de E1 klasse.

 

Bas blijft op een tweede plaats staan in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro E1. Over anderhalve week staat de kampioensrit op de kalender in het Brabantse Eindhoven. Bas zal er alles aan doen om hier goed fit aan de start te komen en omdat hij in de afgelopen wedstrijden niet in staat is geweest om zich in de kop te mengen, is hij er extra opgebrand om dit in Veldhoven wel te doen.

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Kellerman Quadschool
Van Heck Sportmassages
JH MX Service
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
MX Direct
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Austria Motors
Overveld Parts