HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

TvH Motorsport
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
De Brug Personeel
Motorworkx
Carpus
Grizzly Racing Service
Tonnies Bike Shop
Honda
Vakgarage Akersloot
BCS Racing

Boyd van der Voorn pakt overwinning in SX Zuidbroek

Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn behaalde op zaterdag tijdens de Dutch Supercross in Zuidbroek de overwinning. Op vrijdag werd hij tweede en op zondag moest hij na een crash helaas opgeven.

Boyd van der Voorn pakt overwinning in SX Zuidbroek

Boyd startte op zijn Ecomaxx Husqvarna TC 125 in Zuidbroek bij de klasse MX2 Nationaal met een internationaal deelnemersveld. Rijders uit Duitsland, België, Engeland, Spanje en Nederland verschenen aan de start. Op vrijdag reed Boyd de snelste ronde in de tijdtraining en kwalificeerde zich middels de series voor de finale. In de finale had hij een matige start, maar werkte zich een weg naar voren. Uiteindelijk finishte hij als tweede.

Op zaterdag klokte hij de tweede tijd in de tijdtraining en reed daarna sterk in de series. In de finale was het erg spannend. Boyd zijn start was redelijk, maar kwam tijdens het inhalen van een achterblijver ten val. Hij hervatte zich snel en wist door een spectaculaire inhaalstrijd toch nog erg knap de finale winnend af te sluiten.

Op zondag scoorde Boyd wederom de snelste trainingstijd. Hij won de beide series en ging vol vertrouwen de finale in. Bij de start kwam de koploper ten val. Boyd reed tegen zijn achterwiel en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Binnen twee ronden reed hij op de vierde plaats. Bij een volgende passeermanoeuvre moest hij van zijn lijn afwijken. Hij werd verrast door sporen in de schans en maakte een salto voorwaarts. De klap was dusdanig hard dat Boyd de strijd moest staken. Gelukkig kwam hij er verder zonder kleerscheuren vanaf.
Helaas een deuk in zijn vertrouwen en ego. Diverse blauwe plekken waren het gevolg van deze crash.

Boyd gaat nu een rust periode inlassen om zich vanaf december voor te bereiden op het nieuwe cross seizoen.


De andere Rookie Damien zit al midden in zijn rustperiode, terwijl Rookie Jeremy op dit moment veel meters maakt op zijn nieuwe Husqvarna TC 125.

 
 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Austria Motors
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Overveld Parts