BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

TvH Motorsport
BCS Racing
Honda
Carpus
Ozzo Racing
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
Motorworkx
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service
Eilers MX Racing

Roan van de Moosdijk boekt manchezege in ONK MX2 in Boekel

Roan van de Moosdijk van het Astes 4 Tesar Yamaha team heeft in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel een manchezege weten te pakken.

Roan van de Moosdijk boekt manchezege in ONK MX2 in Boekel

In de eerste manche wist Roan ruim te winnen maar in de tweede manche kwam hij in leidende positie rijdend ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Onder bijna zomerse omstandigheden werd in Boekel de laatste wedstrijd verreden meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap MX2. Tijdens de training wist de door WVH gevelprojecten ondersteunde rijder meteen de goede lijnen te vinden, wat resulteerde in de snelste trainingstijd.

Helaas pakte Roan in beide manches geen super start waardoor hij van buiten de top vijf aan de wedstrijd moest beginnen. In de eerste manche wist hij meteen in de eerste ronde naar de leiding te rijden waarna hij een gat van zestien seconden wist te slaan. Echter kreeg Roan in de laatste tien minuten last van zijn onderarmen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken maar toch nog onbedreigd naar de zege kon rijden.

Ook in de tweede manche wist Roan vrij snel naar de kop van het veld te rijden maar opnieuw kreeg hij last van zijn onderarmen. Ditmaal had het consequenties want Roan raakte de controle kwijt over zijn Yamaha en ging onderuit. Met een krom stuur moest hij van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Op karakter wist de door Colle ondersteunde rijder toen toch nog naar de vijfde plaats te rijden.

Een 1-5 in de manches betekende in de daguitslag een derde plaats voor de crosser uit Eindhoven.

Daguitslag ONK MX2 Boekel:
1 Rene de Jong 91 pnt
2 Marcel Conijn 90 pnt
3 Roan van de Moosdijk 86 pnt
4 Roy van Heugten 76 pnt
5 Youri van ’t Ende 68 pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Overveld Parts
JH MX Service
Austria Motors
VdLaarRacing
Ovaa Motors