Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Honda
BCS Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
Carpus
Vakgarage Akersloot
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop
Motorworkx

Robin van Oldeniel en Luuk Walraven in de top vijf in jeugd enduro in Bergeijk

Robin van Oldeniel en Luuk Walraven van het GT Husqvarna team zijn tijdens de laatste jeugd enduro van het seizoen in Bergeijk als vierde en vijfde geƫindigd.

Robin van Oldeniel en Luuk Walraven in de top vijf in jeugd enduro in Bergeijk

Lars Ikink werd tijdens de laatste clubwedstrijd in Hummelo in de gecombineerde 65/85cc klasse derde.

Zondag werd de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap jeugdenduro verreden in Bergeijk. De organiserende club had zoals elk jaar een mooie route en zes prachtige proeven uitgezet voor de rijders. Gedurende de dag begon het te regenen en hierdoor werd de wedstrijd een behoorlijke slijtageslag voor zowel rijder als machine. Robin van Oldeniel kwam gelijk in de eerste proef na vijftig meter ten val en kwam hierbij hard in aanraking met een dranghek. Hierbij werd kostbare tijd verloren en zonder voorspatbord op de Husqvarna TC 125 ging hij verder. Bij de tijdcontrole werd er een nieuw voorspatbord gemonteerd en met goede tijden in de daaropvolgende proeven wist hij zich naar voren te vechten. Uiteindelijk kwam hij nog in de buurt van de derde man en was aan het einde van de dag terug te vinden op een keurige vierde plaats.

Luuk Walraven ging ook van start in Bergeijk. In tegenstelling tot de eerdere enduro's zat hij vanaf het begin gelijk agressief op de Husqvarna FC 250, wat resulteerde in goede tijden. Toen het begon te regenen was hij duidelijk in zijn element en ook Luuk kon nog een aantal plaatsen goed maken. Luuk keerde uiteindelijk met een fraaie vijfde plaats huiswaarts.

Op dezelfde dag stond Lars Ikink aan de start in Hummelo waar hij deel nam aan de laatste wedstrijd van het clubkampioenschap. Door het slechte weer was het duidelijk dat de omstandigheden tijdens de wedstrijd zwaar zouden zijn. Door het geringe aantal deelnemers waren de 65/85cc rijders samengevoegd en met acht rijders gingen ze van start. Lars kwam goed weg en durfde zijn Husqvarna TC 65 het langst open te houden naar de eerste bocht toe waardoor hij de holeshot greep. Helaas kwam hij door het gebrek aan vermogen te kort om de leiding vast te houden en werd derde. Ook in de tweede manche dook Lars als eerste de bocht in, echter kwam hij daar in aanraking met een andere rijder waardoor hij terrein verloor. Toch gaf Lars niet op en hij knokte zich met zijn Husqvarna TC 65 door de diepe sporen. Helaas kwam hij nog even vast te staan in de diepe geulen waardoor hij de aansluiting met de leidende 85cc rijders verloor en opnieuw derde werd. In het clubkampioenschap 65cc wist Lars de maximale score te behalen en werd zodoende ongeslagen clubkampioen van de TCD Hummelo.

Uitslag Jeugdenduro Bergeijk:
1 Jorn Zoetekouw
2 Kaiya Brouwer
3 Marc Zomer
4 Robin van Oldeniel
5 Luuk Walraven

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Austria Motors
JH MX Service
Ovaa Motors
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Overveld Parts