×5
 
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension
BTC Scooters

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Carpus
Ozzo Racing
BCS Racing
Honda
Tonnies Bike Shop
Grizzly Racing Service
HMX Parts
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
De Brug Personeel
Motorworkx

Wesley Pittens op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Yamaha-rijder Wesley Pittens is in de openingsronde van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk op een tweede plaats geƫindigd.

Wesley Pittens op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Nadat Wesley de afgelopen maanden alleen maar deel had genomen aan rally wedstrijden stond hij in Bergeijk meteen weer zijn mannetje.

 

De organisatie in Bergeijk had net zoals in de voorgaande jaren een prachtig parcours uitgezet. Vier proeven met in totaal een lengte van ruim 80 kilometer. Daarnaast was het parcours ondanks de vele regenval in de week voor de wedstrijd in zeer goede staat.

 

Nadat hij de laatste maanden alleen maar rallywedstrijden had gereden, had Wesley in het begin van de dag moeite om in het goede ritme te komen. Hierdoor stond hij na de eerste ronde meteen ver achter de top twee, gelukkig wist Pittens niet veel later zijn ritme te vinden waardoor hij dit gat toch weer dichtgereden kreeg. Her en der maakte de concurrentie een foutje en zodoende schoof Wesley vrij gemakkelijk door naar de tweede plaats.

 

In de derde proef wist Wesley nogmaals negen seconden goed te maken op de koploper, waardoor er in de afsluitende vierde proef nog van alles mogelijk was, omdat de achterstand nog slechts acht seconden bedroeg. Er werd in de laatste proef hard gereden en ondanks het feit dat Wesley alles uit de kast trok, bleek het niet genoeg. Wesley werd tweede in zijn klasse en tweede in de scratch. “Zelf ben ik erg tevreden, ik heb laten zien dat ik er ook dit jaar gewoon weer sta. Mijn ritme komt wel weer terug en het is mooi om te zien hoe spannend het is in de top drie. Ik kijk erg uit naar de rest van het seizoen,” aldus Wesley.

 

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is op 21 oktober in het Gelderse Vorden.

 

Daguitslag ONK Enduro E2 Bergeijk:

1.Thierry Pittens

2.Wesley Pittens

3.Hans Vogels

4.Jilani Cambre

5.Paul Spierings

 

Foto: VS Foto

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
MX Direct
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Austria Motors