Promax Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Motorworkx
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Carpus
TvH Motorsport
BCS Racing
Gremmer Constructie
Ozzo Racing

Bas Klein Haneveld op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk op het podium geƫindigd.

Bas Klein Haneveld op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Na een intensieve dag kwam de rijder uit Vorden als tweede binnen en begon hiermee sterk aan het kampioenschap.

Nadat Bas door de KNMV geselecteerd was voor de zesdaagse koos hij ervoor om daar van start te gaan op een Husqvarna FE250, deze machine beviel zo goed dat hij besloot om zijn E3 licentie voor de Nederlandse wedstrijden om te zetten naar een E1 licentie.  In Bergeijk werd de eerste Nederlandse Enduro verreden en de club had er net zoals andere jaren weer erg veel werk en tijd in gestoken om een mooie route te creëren waarin vier proeven waren verwerkt.

De eerste proef liep over een weiland, bouwland, een gedeelte bos en werd afgesloten met een extreem stuk, welke was uitgezet op gras. Het rijden ging meteen goed bij Bas, en ondanks een klein schuivertje, stond hij er meteen goed bij. Vervolgens werd de tweede proef verreden, welke zich vooral afspeelde op bouwland en een stukje door het bos liep.

De derde proef was een lange, maar hele snelle bosproef met veel diepe gaten en de vierde proef liep over de crossbaan van Valkenswaard. Aan het einde van de dag hadden de rijders maar liefst een uur en veertig minuten aan proeven gereden. Bas sloot de dag af als tweede met een achterstand van 2 minuten en 25 seconden op de kopman maar daarnaast had hij een ruime marge van ruim anderhalve minuut op de derde man.

Op 21 oktober staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Vorden, een thuiswedstrijd voor Bas.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Honda
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
JH MX Service
Ovaa Motors
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool