×5
 
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
BTC Scooters
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

HMX Parts
BCS Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
Carpus
Ozzo Racing
Tonnies Bike Shop
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Honda

Bas Klein Haneveld op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk op het podium geƫindigd.

Bas Klein Haneveld op het podium in ONK Enduro in Bergeijk

Na een intensieve dag kwam de rijder uit Vorden als tweede binnen en begon hiermee sterk aan het kampioenschap.

Nadat Bas door de KNMV geselecteerd was voor de zesdaagse koos hij ervoor om daar van start te gaan op een Husqvarna FE250, deze machine beviel zo goed dat hij besloot om zijn E3 licentie voor de Nederlandse wedstrijden om te zetten naar een E1 licentie.  In Bergeijk werd de eerste Nederlandse Enduro verreden en de club had er net zoals andere jaren weer erg veel werk en tijd in gestoken om een mooie route te creëren waarin vier proeven waren verwerkt.

De eerste proef liep over een weiland, bouwland, een gedeelte bos en werd afgesloten met een extreem stuk, welke was uitgezet op gras. Het rijden ging meteen goed bij Bas, en ondanks een klein schuivertje, stond hij er meteen goed bij. Vervolgens werd de tweede proef verreden, welke zich vooral afspeelde op bouwland en een stukje door het bos liep.

De derde proef was een lange, maar hele snelle bosproef met veel diepe gaten en de vierde proef liep over de crossbaan van Valkenswaard. Aan het einde van de dag hadden de rijders maar liefst een uur en veertig minuten aan proeven gereden. Bas sloot de dag af als tweede met een achterstand van 2 minuten en 25 seconden op de kopman maar daarnaast had hij een ruime marge van ruim anderhalve minuut op de derde man.

Op 21 oktober staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Vorden, een thuiswedstrijd voor Bas.

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
MX Direct
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Overveld Parts
Austria Motors
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
VdLaarRacing