Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension
SJ Racing

Advertenties

TvH Motorsport
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
HMX Parts
Motorworkx
Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot

Sander Agard-Michelsen Team Noorwegen MXoN Matterly Basin

In het weekend van 30 september stond voor de Noor Sander Agard-Michelsen het grootste evenement van Europa op de kalender; Motocross of Nations in Matterly Basin (Engeland).

Sander Agard-Michelsen Team Noorwegen MXoN Matterly Basin

Na een korte voorbereiding mocht Sander toch deelnemen aan de MXoN en uitkomen voor zijn land Noorwegen. Samen met Kevin Horgmo (MX2) en Hakon Engan Karlsen (MXGP) vormden zij het Team voor Noorwegen. Sander werd gevraagd om met zijn TM 250 FI in de Open klasse te rijden. Op zaterdagochtend vond de warming up plaats, Sander kwam goed rond en wist een 21e tijd neer te zetten.
 
Tijdens de kwalificatie heat kwam Sander minder goed weg bij de start en begon de wedstrijd in het achterveld. Uiteindelijk wist hij zich naar een 24e plaats te knokken,. Helaas wist Team Noorwegen zich niet te kwalificeren voor de A finale, waarin de eerste 20 teams uitkwamen, maar konden ze zich klaarmaken voor de B-Finale. Voor de start van de B-Finale had het erg geregend waardoor de baan erg modderig en zwaar was. Tijdens het vallen van het starthek kwam Sander redelijk weg, hij wist zich snel naar voren te rijden en kwam zo de eerste ronde als 15e door. Sander is helemaal in zijn element in de modderige omstandigheden en dat liet hij gelijk merken. Elke ronde wist hij een of meerdere rijders te passeren en op een gegeven moment kwam hij op een keurige vijfde plaats door. Elke ronde wist hij iets goed te maken op de vierde man, maar jammer genoeg kwam Sander ten val, door de enorme modder en glibberige baan kostte het Sander even tijd om weer in de been te komen, waardoor hij terugviel naar de veertiende plaats. Gelukkig kon De Noor snel zijn ritme pakken en wist nog weer op te klimmen naar een tiende plaats.
 
De winnaar van de B finale mocht ook meedoen in de A-finale, helaas wist Team Noorwegen zich niet te kwalificeren voor de A-Finale. Zij eindigden uiteindelijk op een nette 24e plaats van de 38 teams.
 

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
JH MX Service
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Ovaa Motors
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Overveld Parts