4 Stroke
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
HMX Parts
Eilers MX Racing
BCS Racing
Motorworkx
Gremmer Constructie
Carpus
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels

Tonus leidt Team Zwitserland naar de vijfde plaats

Het Wilvo Yamaha MXGP team stond afgelopen weekend aan de start in het Verenigd Koninkrijk, dit voor de Motocross of Nations die plaats vond in Matterley Basin.

Tonus leidt Team Zwitserland naar de vijfde plaats

Arnaud Tonus was geselecteerd om tijdens deze wedstrijd, waar 72.000 toeschouwers op af kwamen, uit te komen voor Team Zwitserland en was er op gebrand om met zijn landgenoten een goed resultaat te behalen.  

 

Op zaterdag waren de omstandigheden ideaal en Tonus had het duidelijk naar zijn zin. Tonus, die uitkwam met het nummer 16 in plaats van met zijn vaste startnummer 4, zat zowel in de training als de kwalificatieheat dicht bij de een top vijf plaats maar moest genoegen nemen met een achtste positie. Dat resultaat hielp Zwitserland om zich als zesde te kwalificeren voor de wedstrijddag.

Helaas werden de wedstrijden onder mindere omstandigheden verreden, dit door de regen die in de nacht over het circuit was getrokken. Tonus gebruikte zijn krachtige stijl om zich in de eerste van de twee manches door de modder te worstelen. Gedurende de hele manche reed hij comfortabel op de vijfde plaats en dit was ook de positie die hij vast hield tot aan de finish. De tweede manche was een moeilijkere wedstrijd voor Tonus toen hij na een fout als tiende over de finish kwam. Ondanks dit resultaat werd hij alsnog vijfde in de MXGP klasse.
 

Tonus was de best geklasseerde rijder van Team Zwitserland, en had hierdoor een groot aandeel op het resultaat in het landenklassement.  Toen alle punten waren opgeteld, eindigden de Zwitsers op een vijfde plaats, slechts drie punten achter Team België.  Het Wilvo Yamaha MXGP team zal zich nu, na een succesvol seizoen met onder andere de Grand Prix overwinning van Shaun Simpson, gaan voorbereiden op het volgende seizoen.
 

Commentaar Arnaud Tonus: “Het was een beetje een frustrerende dag. Ik voelde me goed maar ik maakte een paar fouten dus ik heb het gevoel dat ik het beter had kunnen doen. De baan was erg moeilijk en ik denk dat ik tevreden moet zijn met mijn vijfde plaats. Hopelijk kunnen we ons blijven verbeteren en resulteert dit in de toekomst op podiumplaatsen.”
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Honda
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
JH MX Service
VdLaarRacing
Ovaa Motors
CPJ Techniek