HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Ozzo Racing
HMX Parts
Gremmer Constructie
Motorworkx
TvH Motorsport
Carpus
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing

Covington en Olsen geven alles voor hun land in MX des Nations

Thomas Kjer-Olsen en Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing hebben in het Britse Matterley Basin de kleuren van hun land vertegenwoordigd in de Motocross of Nations.

Covington en Olsen geven alles voor hun land in MX des Nations

Olsen kwam op zijn vertrouwde MX2 machine aan de start en Covington trad aan op de FC 450. Covington werd met Team Amerika negende op het modderige circuit van Matterley Basin en Olsen legde met Team Denemarken beslag op een elfde plaats.

 

Voor deze wedstrijd was Covington overgestapt naar de FC450 en wist zich op zaterdag als zevende te kwalificeren. Helaas zat het hem in de manches op zondag tegen en kwam hij na een slechte start en een aantal valpartijen niet verder dan een 22ste plaats in de eerste manche. In de tweede manche kwam hij bij de start ten val maar vocht voor wat hij waard was en wist nog terug te komen naar een zeventiende plaats. Omdat het ook met zijn teammaat Cole Seely niet helemaal mee zat in Engeland, kwam Team Amerika niet verder dan een negende plaats.

 

Met twee top tien resultaten in de Britse modder hielp Thomas-Kjer Olsen het Deense Team naar een elfde plaats in het landenklassement. Na een negende plaats in de eerste manche, waar de MXGP & MX2 samen reden, werd hij in de tweede manche van de gecombineerde MX2 & Open klasse tiende.

 

Commentaar Thomas Covington: “Ik keek er heel erg naar uit om voor Team USA uit te komen want dit was voor mij de eerste keer in mijn carrière. Mijn snelheid was goed op de 450 machine maar het lukte gewoon allemaal net niet in de manches vandaag. In de eerste manche kende ik een slechte start en daarna kwam ik nog drie keer ten val. Hierbij waren mijn stuur en hendels verbogen waarna ik mijn best heb gedaan om te finishen. In de tweede manche lukte het ook niet om een goede start te pakken. Ik probeerde zo ver mogelijk terug te komen maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een zeventiende plaats.”

 

Commentaar Thomas Kjer-Olsen: “Het was een uitdagend weekend hier in Engeland. De baan was technisch en door de regen was het op zondag vrij modderig geworden. Ik had in beide manche niet echt een geweldige start maar kon een paar ronden goed aanzetten waarbij ik enkele rijders kon passeren. Mijn doel was om in beide manches in de top tien te eindigen en met een negende en een tiende plaats is dat gelukt. Ik ben best tevreden over mijn rijden, vooral omdat het beter ging dan in de laatste paar grand prix wedstrijden. Alles bij elkaar was het een positief weekend en kijk ik nu al uit naar het volgende seizoen.”

 

Einduitslag MX des Nations:

1 Team Frankrijk                             20 pnt

2 Team Nederland                         31 pnt

3 Team Groot Brittannië              32 pnt

9 Team Amerika                              85 pnt

11 Team Denemarken                  98 pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Honda
JH MX Service