SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

Eilers MX Racing
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Motorworkx
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Carpus

Dennis Wiemann wint laatste streekwedstrijd van het seizoen, Ruben Koskamp kampioen MX2 Jeugd

Dennis Wiemann van het GT Husqvarna Team heeft tijdens de laatste streekwedstrijd van het seizoen de MX Open klasse gewonnen.

  Dennis Wiemann wint laatste streekwedstrijd van het seizoen, Ruben Koskamp kampioen MX2 Jeugd

Naast Dennis stond ook Luuk Walraven aan de start in de Open klasse, waarin hij veertiende werd. In de MX2 jeugd klasse werd Ruben Koskamp tweede in de daguitslag maar nog belangrijker was dat hij de titel greep in zijn klasse. In die zelfde jeugdklasse werd Robin van Oldeniel vijfde en in de 40+ klasse werd Gerwin Tuitert elfde.

 

In de MX Open klasse kende Dennis Wiemann een makkelijke dag op circuit “de Heksenplas” in Hummelo. Zowel in de eerste als de tweede manche wist hij kopstart te pakken en liep hij iedere ronde verder weg van de concurrentie. Dit resulteerde zowel in de eerste als de tweede manche in een voorsprong van meer dan een minuut.

 

Luuk Walraven maakte in die zelfde klasse zijn debuut op de 250cc 4 takt machine. Dit was vooral in de training wennen voor de GT Husqvarna-rijder aangezien het circuit toen nog een beetje drassig was. Tijdens de wedstrijden ging het een stuk beter bij Luuk die goed rond kwam op de nieuwe machine. Dit resulteerde voor hem in een dertiende plaats in de eerste manche en in de tweede manche finishte hij als elfde.

 

In de 40+ klasse hield Gerwin Tuitert de eer hoog voor het GT Husqvarna Team. In de eerste manche kende Gerwin een redelijke start waarna hij binnen de top tien aan zijn wedstrijd begon. Vervolgens wist hij meteen enkele plaatsen op te schuiven en kwam als derde uit de eerste ronde. Echter kreeg de Husqvarna-rijder in de loop van de wedstrijd te kampen met pijnlijke armen en twee valpartijen waardoor hij niet verder kwam dan de zevende plaats. In de tweede manche pakte Gerwin opnieuw een redelijk start waarna hij de hele manche meer ontspanning hield in het rijden. Hierdoor maakte hij ook geen onnodige fouten, wat resulteerde in een zesde plaats.

 

Ruben Koskamp kende in de eerste manche een slechte start maar omdat hij in de tweede bocht een snelle lijn vond wist hij meteen veel plaatsen goed te maken. Vervolgens kon hij meteen doorstoten naar de tweede plaats en begon in te lopen op de kopman. De koploper bezweek onder de druk en ging de fout in waardoor Ruben de leiding overnam en als winnaar over de finish kwam. De zege betekende voor de GT Husqvarna-rijder ook het kampioenschap in de MX2 Jeugd klasse.  In de tweede manche kende Ruben een redelijke start maar bij het aan remmen van de eerste bocht merkte hij meteen dat zijn achterrem niet werkte. Desondanks reed Ruben een sterke wedstrijd en kwam hij in de slotfase zelfs nog in het wiel van de koploper maar helaas was de wedstrijd te kort om hem nog te passeren.

 

 

In dezelfde klasse kende Robin van Oldeniel in de eerste manche een goede start en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij een goed tempo te pakken en klom op naar de vierde plaats. Helaas kwam hij toen even ten val waardoor hij terug zakte naar de vijfde plaats en ook op die positie over de finish kwam. Ook in de tweede manche kende Robin een redelijk start en begon op de zesde plaats aan zijn wedstrijd. Hij gaf alles wat hij had op het circuit, dat ondertussen vrij zwaar was geworden. Dit  harde werken leverde van Oldeniel de vijfde plaats op.

 

Het was een succesvolle dag waaraan het team zeker nog vaak aan terug zal denken!


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Honda
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Overveld Parts
De Brug Personeel