HK Suspension
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Motorworkx
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot

Husqvarna MX Rookies succesvol in Groesbeek en Geldermalsen

De Husqvarna MX Rookies Damien Knuiman en Boyd van der Voorn behaalden een overwinning, een tweede, een derde en een vierde plaats in Groesbeek en Geldermalsen.

Husqvarna MX Rookies succesvol in Groesbeek en Geldermalsen

Op zaterdag namen de Rookies deel aan de MON wedstrijd in Groesbeek. MBC de Zeven Heuvelen had de baan er in topconditie bij liggen en de Rookies verschenen vol ambitie aan de start. Damien startte met zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 bij de 85-klasse en deed dit zeer verdienstelijk. Met twee tweede plaatsen in de manches werd hij ook tweede in de totaalstand. Boyd behaalde een derde en een eerste plaats op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 en werd hiermee dagwinnaar.

Op zondag werd de KNMV wedstrijd in Geldermalsen gereden. Ook hier had de organisatie alles prima voor elkaar. De baan was vroeg in de ochtend nog wat nat, maar daar hadden de rijders de rest van de dag alleen maar profijt van. Een technische baan op een harde klei ondergrond. Niet voor niets trainen vele GP-rijders hier met grote regelmaat. Damien had het gelijk naar zijn zin en zette de snelste trainingstijd op de klokken. In de eerste manche ging Damien als eerste door de eerste bocht, maar door een klein stuurfoutje in de eerste ronde kwam hij als derde door. Al snel veroverde hij de tweede plaats en zette volop druk op de kopman. Deze liet zich echter niet van de wijs brengen en Damien finishte sterk als tweede.  Na de start van de tweede manche kwam Damien als derde uit de eerste bocht. Hij vocht voor wat hij waard was, maar moest genoegen nemen met een derde plaats.

In de totaalstand eindigde Damien op de derde plaats.

Op de baan van Geldermalsen liggen de roots van Boyd. Hier reed hij zijn eerste rondjes en groeide uit tot wat hij nu is. In de tijdtraining was Boyd iets te enthousiast en maakte in de eerste ronden wat kleine foutjes. Uiteindelijk zette hij de vijfde tijd op de klokken. Bij de start van de eerste manche kwam Boyd niet lekker weg. In de eerste bocht maakte hij veel goed en kwam als negende door na de eerste ronde. Hij werkte zich keurig naar de derde plaats, maar maakte toen een klein slippertje. Hij viel terug naar de zesde plaats, bleef echter tempo rijden en finishte als vierde. Na de start van de tweede manche kwam Boyd als zevende door de eerste bocht. Ook nu weer reed hij een ijzersterke wedstrijd en finishte als derde.
In de totaalstand eindigde Boyd op de vierde plaats.

De Rookies Damien en Boyd hebben dit weekend, natuurlijk onder aanmoediging van Rookie Jeremy, weer volop genoten en prachtige resultaten geboekt. Volgend weekend staat voor de Rookies de MON wedstrijd op de zware zandbaan van Horst op de agenda en voor Damien de Crosscountry in Varsseveld.


Jeremy mag vanaf 1 oktober a.s. zijn motortraining weer hervatten. Vol enthousiasme kijkt hij naar deze datum uit.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Honda
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Overveld Parts
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
JH MX Service
De Brug Personeel