4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension

Advertenties

Motorworkx
De Brug Personeel
BCS Racing
Honda
Ozzo Racing
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
Carpus

Rene de Jong geniet van WK debuut en scoort twee punten

Rene de Jong van het Andre Motors KTM team heeft afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Nederland in Assen zijn WK debuut gemaakt.

Rene de Jong geniet van WK debuut en scoort twee punten

Met een negentiende plaats in de eerste manche en een zesentwintigste plaats in de tweede manche bekroonde Rene het weekend met twee punten voor het wereldkampioenschap.

In de week voor de wedstrijd in Assen waren de weersomstandigheden slecht en bij aankomst trof Rene een ondergelopen baan aan. Gelukkig hield het halverwege de zaterdag op met regenen en zodoende kon het circuit gedurende de rest van het weekend toch nog redelijk opdrogen.  Tijdens de tijdtraining was het circuit nog erg nat en klokte hij een drieëntwintigste tijd. Later op de middag werd de kwalificatieheat verreden en na een hele goede start dook Rene als vierde de eerste bocht in. Het rijden ging goed en de rijder uit Amstelveen knokte voor wat hij waard was. Hiervoor werd hij beloond met een keurige twintigste plaats.

Op zondag was het circuit weer een stuk beter dan op zaterdag en om 13:15 stond Rene vol goede moed aan het hek voor zijn officiële debuut. In de eerste manche reed de Jong een sterke wedstrijd en bouwde hij zijn manche goed op. Hij knokte voor iedere positie en in de slotfase had hij hierdoor de zestiende plaats in handen. Helaas maakte Rene een stuurfout waardoor hij enkele plaatsen verloor en als negentiende over de finish kwam. Hiermee verdiende hij twee punten.

In de tweede manche kende Rene een mindere start maar gelukkig wist hij meteen zijn ritme op te pakken. Echter kende hij helaas problemen met de motor waardoor hij ten val kwam. Knokkend voor wat hij waard was wist hij al snel de aansluiting met de rijders voor zich terug te vinden. Helaas bleef de motor tegen werken en hierdoor zat er niet meer in dan een zesentwintigste plaats. “Dit was een super weekend, wat een ervaring, en met het resultaat ben ik zeer tevreden. Graag wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt,” aldus de WK debutant.

Met een 19-26 in de manches werd Rene in zijn eerste Grand Prix tweeëntwintigste. Aankomend weekend staat de laatste EMX250 wedstrijd op het programma in het Franse Villars sous Ecot.

Daguitslag MX2 Assen:
1 Jorge Prado 47 pnt
2 Pauls Jonass 39 pnt
3 Jeremy Seewer 38 pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 pnt
5 Thomas Kjer Olsen 33 pnt
22 Rene de Jong 2 pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Austria Motors
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Overveld Parts
Ready 2 Compete