SJ Racing
4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

HMX Parts
De Brug Personeel
Motorworkx
Grizzly Racing Service
Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Honda
Tonnies Bike Shop
BCS Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels

Tegenslag kost Kay Huzink de tweede plaats in het Duits Kampioenschap Quads

Kay Huzink van het Riwald Quad Team is in de eindstand van het Duits Kampioenschap Quads op een derde plaats geeindigd.

Tegenslag kost Kay Huzink de tweede plaats in het Duits Kampioenschap Quads

In de eerste manche belandde Kay op een zevende plaats rijdend buiten de baan waardoor hij 30 meter aardappeldoek in zijn wiel kreeg. Dit had tot gevolg dat hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij na een matige start terug naar een zevende plaats en werd hiermee derde in de eindstand van het Duits Kampioenschap Quads.

In de nacht van zaterdag op zondag had het erg veel geregend in het Duitse Rudersberg waardoor de harde kleibaan veranderde in een gladde en zeer moeilijk berijdbare baan. Kay besloot daarom om tijdens de vrije training niet te rijden om zo het materiaal te sparen. Tijdens de tijdtraining was het circuit nog steeds erg nat en glad maar na enkele ronden de baan verkend te hebben, zette de Riwald Quad-rijder aan voor een snelle tijd. Helaas kwam hij tijdens deze ronde ten val op de afstap maar gelukkig liep Kay hier geen blessure bij op. Omdat het allemaal een beetje tegen zat in deze sessie kwam hij niet verder dan een twaalfde tijd.

De start van de eerste manche was redelijk goed en hij kwam als tiende door de eerste bocht. Vervolgens werkte hij zich op naar de zevende plaats, echter ging het toen mis. Kay kwam buiten de baan terecht en kreeg hierdoor 30 meter aardappeldoek in zijn wiel. Doorrijden wou hierna niet meer en Kay kon niets anders doen dan opgeven.

Belust op revanche ging hij van start in de tweede manche. Helaas kwam hij niet goed uit de start en moest vanaf een dertiende plaats terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende plaatsen winst te boeken maar helaas zat er niet meer in dan een zevende plaats. “Het rijden ging de hele dag al niet zoals het moest gaan, helaas heb ik mijn tweede plaats niet vast kunnen houden en sluit ik mijn jaar in het Duits kampioenschap af op de derde plaats,” aldus Kay.

Aankomend weekend rijdt Kay zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Markelo.Hier staat dan de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Quads op het programma.


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
JH MX Service
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Austria Motors
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool