BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Carpus
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
Eilers MX Racing
Honda
BCS Racing
Motorworkx
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
Ozzo Racing
TvH Motorsport

HSF Logistics Motorsport scoort goed in thuis Grand Prix in Assen

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in haar thuis Grand Prix op het TT circuit van Assen goed gescoord.

HSF Logistics Motorsport scoort goed in thuis Grand Prix in Assen

Calvin Vlaanderen miste net het podium en sloot de dag af als vierde. Brian Bogers werd zesde en Davy Pootjes finishte in de tweede manche als negende en werd elfde in het dagklassement.

 

Door de hevige regenval op vrijdag en op zaterdagochtend lag het circuit er nat en modderig bij in de trainingen. Alle drie de rijders lieten zien zich goed thuis te voelen in de zware omstandigheden en dit zorgde ervoor dat ze zich alle drie in de top acht wisten te kwalificeren voor de wedstrijd. Calvin finishte als vierde in de kwalificatieheat, voor Davy en Brian kwam op een achtste plaats over de finish.

 

In de eerste manche was het Calvin die een hele goede wedstrijd liet zien. ‘’Helaas zat ik er niet goed bij met de start maar ik kwam goed terug naar voren en wist terug te komen naar een vierde plaats, waar ik erg tevreden over was,’’ vertelt Calvin.

 

Brian was de hele wedstrijd rond de zevende a achtste plaats te vinden. In de eerste helft van de wedstrijd had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar de rijder uit Eindhoven kende een sterke slotfase waarin hij resoluut de zevende plaats over wist te nemen en deze positie vast wist te houden tot over de finish.

 

Davy Pootjes reed goed maar had het zwaar in de eerste manche. ‘’Ik had al vanaf de tweede ronde last van opgepompte armen. Ik heb niet opgegeven en doorgezet en dit zorgde ervoor dat ik nog als twaalfde wist te finishen,’’ vertelt Davy.

 

In de tweede manche ging Calvin het gevecht aan voor een top drie plaats. ‘’Ik had een hele goede start maar wanneer ik de aanval inzette op de tweede man, kwam ik ten val. Hierdoor werd ik teruggeslagen naar een zevende plaats maar ik herpakte mijzelf goed en kwam terug naar een vierde plaats,’’ aldus Calvin.

 

Brian zat in de tweede manche veel beter in zijn ritme. Hij startte op een zevende plaats en ging de strijd aan met de concurrentie. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar voren en wist op een sterke vijfde plaats over de finish te komen. Davy was degene die van ver terug moest komen in deze manche. ‘’Ik kwam slecht weg bij de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme wist ik de ene na de andere rijder te passeren en werd uiteindelijk net geen achtste,’’ vertelt Davy. De crosser uit Ammerzoden kwam na een sterk gereden inhaalrace op een negende plaats over de finish.

 

In het dagklassement eindigde Calvin op een vierde plaats, Brian werd zesde en Davy sloot de dag af als elfde. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Brian de achtste plaats, Calvin staat dertiende en Davy Pootjes is opgeklommen naar een vierentwintigste plaats. Aankomend weekend staat de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma in het Franse Villars Sous Ecot.

 

Daguitslag MX2 Assen:

1 Jorge Prado 47 pnt

2 Pauls Jonass 39 pnt

3 Jeremy Seewer 38 pnt

4 Calvin Vlaanderen 36 pnt

5 Thomas Kjer Olsen 33 pnt

6 Brian Bogers 30 pnt

11 Davy Pootjes 21 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 735 Pnt

2 Jeremy Seewer 694 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 556 Pnt

4 Benoit Paturel 504 Pnt

5 Thomas Covington 485 Pnt

8 Brian Bogers 386 Pnt

13 Calvin Vlaanderen 245 Pnt

24 Davy Pootjes 83 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Austria Motors
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
JH MX Service
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing