HK Suspension
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
BTC Scooters
BZS Racing Parts

Advertenties

Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
Carpus
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Vakgarage Akersloot
De Brug Personeel
HMX Parts
BCS Racing
Honda
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Eilers MX Racing

Moeilijke wedstrijd voor Simpson in het Nederlandse zand

Slechts een week na de Grand Prix van Amerika trok het Wilvo Yamaha MXGP team naar het zware zand in Assen voor de Grand Prix van Nederland.

Moeilijke wedstrijd voor Simpson in het Nederlandse zand

Assen is een circuit dat Simpson normaal gesproken goed ligt, vorig jaar won hij immers een manche in de MXGP op deze locatie. Daarom was Shaun gretig om met de 2018 YZ450F weer voor een goed weekend te gaan.

 

In de kwalificatieheat maakte Simpson van alles mee waardoor hij werd gedwongen om op te geven. Dit werd veroorzaakt door een val in de derde ronde, op dat moment was de Schot in gevecht voor de elfde plaats. Gelukkig is het startveld in Assen één van de betere op de kalender en zo had ook “24” nog kans op een goede start in de manches op zondag.


Helaas kende Simpson in de eerste van de twee manches een slechte start waardoor hij van buiten de top vijftien aan zijn wedstrijd moest beginnen. Het zand in Assen was lastig te bedwingen en meerdere rijders verdwenen uit de wedstrijd. Shaun gebruikte zijn ervaring en bleef terrein goed maken wat resulteerde in een elfde plaats op de finish, slechts een halve seconde van een top tien klassering.

Ook in de tweede manche van de MXGP kende Simpson een moeizaam begin van zijn wedstrijd. Shaun kwam in de eerste ronde ten val en moest opnieuw in de achtervolging, ditmaal zelfs van buiten de top twintig. Opnieuw toonde hij zijn vechtlust waardoor hij wereldwijd zo geliefd is bij de fans. In totaal maakte Shaun zeven inhaalacties waardoor hij de wedstrijd op een dertiende plaats af wist te sluiten. Door de achttien punten die hij verzamelde in Asen blijft “24” zeventiende in het kampioenschap.

Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd voor het FIM wereldkampioenschap Motocross verreden op het klassieke circuit van Villars sous Ecot in Frankrijk.

Shaun Simpson: “Voor mijn gevoel hadden we de afgelopen week wat stappen gemaakt maar helaas betaalde zich dat niet uit in de wedstrijd. De kwalificatieheat was echt heel slecht, ik landde met mijn hoofd op het beton en hierdoor was de motor enorm beschadigd. Daarna heb ik de knop om gezet en gefocust op de zondag. In de eerste manche had ik negende moeten worden maar werd ik elfde. In de tweede manche belandde ik midden in de chaos voor de tweede bocht waarna ik de hele wedstrijd voor een paar puntjes heb geknokt. Het was een frustrerende dag.”

AGM Scooters
MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
JH MX Service
Ready 2 Compete
Austria Motors
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
MX Direct